Με επιλογή (Click) μπορείτε να δείτε την εικόνα σε μεγένθυση

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ Σ.Δ.Σ.Τ.Ε

Με επιλογή (Click) μπορείτε να δείτε την εικόνα σε μεγένθυση

 Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στην Σιβιτανίδειο Σχολή.

 

 

Την Σιβιτανίδειο επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 16 Μαΐου, ο Υπουργός ΠΕΘ Κωνσταντίνος Γαβρόγλου. Κατά την επίσκεψη αυτή ​έδειξε ότι γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία της​ Σχολής ​και την προσφορά της στην Τεχνική ​ ​Επαγγελματική Εκπαίδευση.

 Ο Υπουργός περιηγή​θηκε ​στους χώρους και τα εργαστήρια της Σχολής και αφιέρωσε πολύ χ​ρ​όνο για να συνομιλήσει με μαθητές και μαθήτριες. Το ενδιαφέρον του Υπουργού για τις απόψεις τους ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη για τα παιδιά.

 

 

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον χώρο του Μηχανουργείου, όπου γίνεται η έκθεση με έργα των παιδιών που πήραν μέρος στον 9ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας, που διοργάνωσε το 3ο ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου.

 Επίσης επισκέφθηκε εκθεσιακό χώρο, όπου βρίσκονται εργαλεία και μηχανήματα ​που χρησιμοποιήθηκαν στα εργαστήρια της Σχολής από την περίοδο του Σχεδίου Μάρσαλ μέχρι και τη δεκαετία του '90​ και συζήτησε το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένα Μουσείο Τεχνικής Εκπαίδευσης εκεί.

 Αφού τόνισε την υποστήριξη του Υπουργείου προς την Σχολή και την πρόθεση να αναβαθμιστεί θεσμικά, συμμετείχε μαζί με εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες στο γλέντι με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια που είχαν οργανώσει το 1ο και το 4ο ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου​.

 

Πολιτιστικό δεκαήμερο Σιβιτανιδείου Σχολής

 

 «Η Αισθητική και η Κομμωτική ανά τους αιώνες» και «Ικαριώτικο γλέντι» στην Σιβιτανίδειο Σχολή

 

Tnν Τετάρτη 16 Μαΐου το 1o και 4ο ΕΠΑ.Λ. Σιβιτανιδείου διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση στα πλαίσια του δεκαημέρου πολιτιστικών εκδηλώσεων της Σιβιτανιδείου Σχολής.

 

«Η Αισθητική και η Κομμωτική ανά τους αιώνες», ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο, παρουσιάστηκε από την ειδικότητα Αισθητικής – Κομμωτικής Τέχνης του Τομέα Υγείας, Πρόνοιας & Ευεξίας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Σιβιτανιδείου.

 

 

Ακολούθησε «Ικαριώτικο γλέντι», εκδήλωση με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια από ορχήστρα, που διοργάνωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου και 4ου ΕΠΑΛ στο κατάμεστο από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς προαύλιο της Σχολής.

Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, η Βουλευτής Β’ Αθήνας κα Χαρά Καφαντάρη , ο Πρόεδρος της Ε.Ε. κος Γεώργιος Κοτονιάς, η Γενική Διευθύντρια κα Ράνια Καλαντζή, ο κος Γεώργιος Μιαούλης, μέλος του Δ.Σ. της Σχολής, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Μαρία Παπαδοπούλου-Πούλου και Κωνσταντίνος Καλτσάς .

 

 

Ευχαριστούμε θερμά την διακεκριμένη καλλιτέχνιδα κα Μικαέλα Δαρμάνη, απόφοιτο του Τομέα, η οποία ερμήνευσε το τραγούδι «Το χειροκρότημα» και τα παιδιά του Λαογραφικού Ομίλου « ΑΟΡΕΙΤΗΣ» που χόρεψαν κρητικούς χορούς.

Λαογραφικος ομιλος ΑΟΡΕΙΤΗΣ (το παιδικο τμημα) οι χοροδιδασκαλοι Στεφανος Ντουλας και Κυριακη Λαγουδακη, οι μουσικοι ειναι, Μαρινα Μανωλακου φωνη, Κωστα Μητσιος λαουτο -φωνη, Κωστας Δημου κλαρινο, Σωτηρχος Αλεξανδρος κιθαρα, Σαμιωτης Στρατος κρουστα και ο μαθητης μας ο Γιαννης βιολιEπίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας στην Σιβιτανίδειο Σχολή

 

Την Τρίτη 15/5/2018 είχαμε την χαρά να επισκεφθεί την Σιβιτανίδειο ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Γιώργος Αγγελόπουλος.

 Ο κ. Αγγελόπουλος αφιέρωσε πολύ χρόνο για να μιλήσει με την Διοίκηση, τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των διοικητικών υπαλλήλων, καθώς και με πολλούς μαθητές και μαθήτριες.

 

 

Όπως τόνισε η επίσκεψη του ήταν επίσκεψη εργασίας και όχι εθιμοτυπική. Έτσι άκουσε με μεγάλη προσοχή τα αιτήματα και τις προτάσεις που του έγιναν, ενώ είχε και ίδιος προετοιμάσει και επεξεργαστεί λύσεις σε ζητήματα που ετέθησαν.

 Ο γενικός γραμματέας επισκέφθηκε πολλούς εργαστηριακούς χώρους της Σιβιτανιδείου, το «μουσείο» Τεχνικής Εκπαίδευσης και φυσικά την έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνει το 3ο ΕΠΑΛ της Σχολής με έργα των μαθητών και μαθητριών που πήραν μέρος στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας.

 Μετά από ώρες περιήγησης στο …campus της Σιβιτανιδείου ο κ. Αγγελόπουλος χαλάρωσε ακούγοντας την Φιλαρμονική του Δήμου Καλλιθέας στην εκδήλωση που είχε οργανώσει το 2ο ΕΠΑΛ

 Πολιτιστικό δεκαήμερο Σιβιτανιδείου Σχολής

 

"Η Φιλαμονική του Δήμου Καλλιθέας στην Σιβιτανίδειο Σχολή"

 

Tην Τρίτη 15 Μαΐου, το 2ο ΕΠΑ.Λ. Σιβιτανιδείου στα πλαίσια του δεκαημέρου πολιτιστικών εκδηλώσεων, διοργάνωσε Μουσική βραδιά με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλλιθέας.

 

Tην Τρίτη 15 Μαΐου, το 2ο ΕΠΑ.Λ. Σιβιτανιδείου στα πλαίσια του δεκαημέρου πολιτιστικών εκδηλώσεων, διοργάνωσε Μουσική βραδιά με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλλιθέας.

 

 

Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής κος Γιάννης Ανδριανός, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κος Γεώργιος Αγγελόπουλος,  ο Πρόεδρος της Ε.Ε. κος Γεώργιος Κοτονιάς, η Γενική Διευθύντρια κα Ράνια Καλαντζή, ο τέως Γενικός Διευθυντής της Σιβιτανιδείου κος Μιχαλολιάκος Δημήτριος,ενώ τον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών εκπροσώπησε ο πατήρ Δημήτριος - Συμεών Πάλιουρας.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής του 2ου ΕΠΑ.Λ Σιβιτανιδείου κος Χρήστος Κουτουλάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο και την προσφορά του Σιβιτανιδείου Ιδρύματος στην ελληνική κοινωνία.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο της Σχολής.Πολιτιστικό δεκαήμερο Σιβιτανιδείου Σχολής

 

"To Erasmus+ ως εργαλείο μνήμης: Άουσβιτς 2017"

 

Tην Δευτέρα, 14 Μαΐου, το 3ο ΕΠΑ.Λ. Σιβιτανιδείου και το οικολογικό εργαστήριο Καισαριανής διοργάνωσαν στα πλαίσια του δεκαημέρου πολιτιστικών εκδηλώσεων, συζήτηση με θέμα To Erasmus+ ως εργαλείο μνήμης: Άουσβιτς 2017.

 

 

Ομιλητές ήταν η υπεύθυνη του οικολογικού εργαστηρίου Καισαριανής κα Μάργατη Ανδρονίκη καθώς και οι μαθητές του 3ου ΕΠΑ.Λ. Καϊτατζής Στέφανος, Αγγέλη Χρήστος, Γκεσούρας Φώτης, Παπακωνσταντίνου Δέσποινα και Γιατράκη Χριστίνα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μηχανουργείο της Σιβιτανιδείου Σχολής.Eκδήλωση του Συμβουλευτικού Σταθμού και του ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου Σχολής

 

 

Την Δευτέρα 14 Μαΐου το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών – ΔΙΟΤΙΜΑ, επισκέφτηκε τη Σιβιτανίδειο Σχολή και, σε συνεργασία με το ΙΕΚ και τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων, πραγματοποίησε σεμινάριο ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης για την ισότητα των δυο φύλων και την έμφυλη βία.

 

 

Το ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩΝ – ΔΙΟΤΙΜΑ είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας με το προφίλ της γυναικείας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης. Δημιουργήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 με την πρωτοβουλία μιας ομάδας γυναικών με διαφορετικές επιστημονικές προελεύσεις και σκοπό τη συστηματική ανάδειξη των διακρίσεων εις βάρος των γυναικών σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν καταρτιζόμενοι του ΙΕΚ , οι οποίοι επέδειξαν αμέριστο ενδιαφέρον και συνέβαλαν με τις ερωτήσεις και τις απορίες τους στην διασαφήνιση των διαστρεβλωμένων πεποιθήσεων και στην άρση των στερεοτύπων.

Αυτό που αναδείχτηκε μέσα από αυτή την ομάδα ενημέρωσης και αξίζει να αναφερθεί είναι ότι η βία δεν κάνει διακρίσεις: αφορά τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες, αφορά όλες τις ηλικίες, όλα τα κοινωνικοοικονομικά στρώματα, όλες τις φυλές……Πολιτιστικό δεκαήμερο Σιβιτανιδείου Σχολής

 

"Ενόργανη λογοτεχνία.Δύο κρίκοι,μία δοκός και ένα ποιήμα δρόμος"

 

Tην Παρασκεύη, 11 Μαΐου, το 3ο ΕΠΑ.Λ. Σιβιτανιδείου διοργάνωσε στα πλαίσια του δεκαημέρου πολιτιστικών εκδηλώσεων, συζήτηση με τους Ολυμπιονίκες μας, Λευτέρη Πετρούνια και Βασιλική Μιλλούση και συντονιστή της συζήτησης τον ποιητή Κώστα Κρεμμύδα.

 

 

Ο ομιλητές ενθουσίασαν τους μαθητές και τους καθηγητές που παρακολούθησαν αυτή την εξαιρετική βραδιά.Άγγιξαν τις ψυχές τους με την ευαισθησία και τον συγκροτημένο λόγο τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μηχανουργείο της Σιβιτανιδείου Σχολής.Πολιτιστικό δεκαήμερο Σιβιτανιδείου Σχολής

 

Θεατρική Παράσταση "SEPTETTΕ"

 

Tην Πέμπτη, 10 Μαΐου, ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων της Σιβιτανιδείου Σχολής διοργάνωσε στα πλαίσια του δεκαημέρου εκδηλώσεων, την θεατρική παράσταση “SEPTETTE” από την Θεατρική ομάδα «Τα καλά παιδιά».

Ο όρος “SEPTETTE” είναι δανεισμένος από την μουσική και σημαίνει σύνθεση για επτά όργανα. Εν προκειμένω, το επτά αντιστοιχεί στους συγγραφείς Τσέχωφ, Μονρό, Τσάπεκ, Ο‘ Χένρυ, Γκίτρυ, Ασκενάζυ, Μπροζέκ. Η παράσταση είναι βασισμένη σε οκτώ διηγήματα των συγγραφέων με πικρό χιούμορ και αδιαμφισβήτητη λογοτεχνική αξία.

 

 

Στην παράσταση οι τέσσερις ηθοποιοί αποδίδουν τα κείμενα υπηρετώντας τους στόχους των συγγραφέων τους, με τα εργαλεία που διαθέτει η τέχνη του Θεάτρου και με λιγοστές σκηνοθετικές και ενδυματολογικές παρεμβάσεις, πάντα σε αρμονία με το ύφος και την ατμόσφαιρα των ιστοριών και με μουσικές γέφυρες ανάμεσά τους.

Τα «Καλά παιδιά» της παράστασης ήταν οι ηθοποιοί: Χριστόφορος Δημητρόπουλος, Ιωάννα Σερίφη, Παναγιώτης Σκαρπέτας, Βαγγέλης Βίτσικας. Η παράσταση παρουσιάστηκε στο Θεατράκι της Σιβιτανιδείου Σχολής.Εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας στην Σιβιτανίδειο Σχολή

 

Την Τετάρτη, 9η Μαίου 2018, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 9ης Πανελλήνιας Μαθητικής Έκθεσης Φωτογραφίας που διοργάνωσε το 3ο ΕΠΑ.Λ Σιβιτανιδείου Σχολής με θέμα «Στιγμές».

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 88 σχολεία και εκτέθηκαν έργα 70 μαθητών. Ο Διευθυντής του 3ου ΕΠΑ.Λ, Μπαφούνης Ιωάννης, ευχαρίστησε όλους εκείνους, μαθητές και εκπαιδευτικούς, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και στάθηκαν συνοδοιπόροι σε αυτή την προσπάθεια ν’ αποτυπώσουν οι μαθητές «τις δικές τους στιγμές» με μεράκι και μαεστρία και στην φετινή έκθεση φωτογραφίας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Μπαξεβανάκης Δημήτρης, ο οποίος στον χαιρετισμό του εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά που βρίσκεται στον χώρο της Σιβιτανιδείου Σχολής και την ικανοποίηση του για την όλη διεξαγωγή του Πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού φωτογραφίας. Από την πλευρά της η Γενική Διευθύντρια κα Ράνια Καλαντζή αναφέρθηκε στο έργο και την προσφορά του Σιβιτανιδείου ιδρύματος στην Ελληνική κοινωνία. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ακόμα ο βουλευτής Ευβοίας, κ. Ακριώτης Γεώργιος, ο πρόεδρος της Ε.Ε. της Σιβιτανιδείου κος Γεώργιος Κοτονιάς,ο Πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα, κ. Lucian Fatou, μέλη του Δ.Σ. της Σχολής, , Σύμβουλοι Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί και πολλοί άλλοι.

Η προβολή των έργων των μαθητών και η απονομή των βραβείων αποτέλεσε ένα μικρό αντιχάρισμα της συμβολής τους.

Η έκθεση θα διαρκέσει 9-18 Μαίου στο χώρο του Μηχανουργείου.

 

 

Tα βραβεία του 9ου Πανελλήνιου διαγωνισμού φωτογραφίας πήραν οι φωτογραφίες των μαθητών:

 • ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (1o ΕΠΑΛ ΜΟΙΡΩΝ _ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗ)
 • ΒΑΒΔΙΝΟΥΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΓΕΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ)
 • ΒΑΓΙΩΝΑΚΗ ΜΕΛΙΝΑ (ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ)
 • ΓΚΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΧΟΛΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗ)
 • ΚΑΪΤΑΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (3ο ΕΠΑΛ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ)
 • ΚΡΙΚΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ -ΛΥΚΕΙΟ)
 • ΜΑΚΡΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ (ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΡΑΒΑΝΑ-ΛΑΡΙΣΑ)
 • ΠΕΤΡΟΥ ΕΛΕΝΗ (ΓΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ)
 • ΡΑΝΤΟΥ ΜΠΟΥΡΑΓΚΑ (3ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ)
 • ΦΑΛΙΑΚΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΚΡΗΤΗΣ)

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

 Το ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου συμμετέχει στην Έκθεση Ελλάδος γεύση

 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ΙΕΚ της Σιβινιδείου Σχολής συμμετέχει στην έκθεση «Ελλάδος γεύση» που διοργανώνεται από τον Δήμο Περιστερίου. Υπεύθυνος για την παρουσία της Σιβιτανιδείου είναι ο chef κος Β. Γιαννόπουλος με τους μαθητές των τμημάτων ΜΒ2 ΜΔ1 και ΜΔ2 της ειδικότητας Μαγειρικής Τέχνης. Σήμερα πρώτη μέρα της έκθεσης το περίπτερο της Σχολής επισκέφθηκαν ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας κος Π. Κουρουπλής, ο Δήμαρχος του Περιστερίου κος Α. Παχατουρίδης και πλήθος κόσμου. Την ευθύνη του περιπτέρου είχαν ο κος Ζωμένος Θύμιος και η κα Κοϊλόγλου Ελένη. Ευχαριστούμε τους chef κ. Γιαννόπουλο και κ. Τριανταφύλλου και τους σπουδαστές μας για την παρουσία τους εκεί.

Ο μπουφές των εγκαινίων της έκθεσης ήταν δημιουργία των εκπαιδευτών και των σπουδαστών του ΙΕΚ Σιβιτανιδείου..

Η έκθεση πραγματοποιείται στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 13 Μαϊου από τις 10:30 ως τις 22:00.Tα βραβεία του 9ου Πανελλήνιου διαγωνισμού φωτογραφίας πήραν οι φωτογραφίες των μαθητών:9ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός φωτογραφίας

9-18 Μαϊου 10ήμερο εκδηλώσεων στη Σιβιτανίδειο Σχολή 

9ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός φωτογραφίας

9-18 Μαϊου

 

Η Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων και το 3ο ΕΠΑΛ της Σχολής οργανώνουν για μια ακόμη χρονιά Έκθεση μαθητικής φωτογραφίας με θέμα «ΣΤΙΓΜΕΣ» στην οποία παρουσιάζονται οι συμμετοχές στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό που προκήρυξε το 3ο ΕΠΑΛ κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που προηγήθηκε.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 292 μαθητές και μαθήτριες από 86 σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη τη χώρα. Η έκθεση που περιλαμβάνει περίπου 70 από τις συμμετοχές αυτές θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 στις 7.30 μ.μ., οπότε θα απονεμηθούν τα σχετικά βραβεία, και θα διαρκέσει δύο εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις (ομιλίες, προβολές, συζητήσεις) με θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα τους νέους.

Σας περιμένουμε στα εγκαίνια της έκθεσης και σας ενημερώνουμε ότι θα χαρούμε να σας ξεναγήσουμε στην Έκθεση και τους χώρους της Σχολής μας το διάστημα 9-18 Μαΐου.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: πρωί 10π.μ.-13μ.μ., απόγευμα 18.00-20.00

Τηλ. επικοινωνίας και υπεύθυνη: 210 4857683 κ. Λιόντου, κ. Πολέμης

Tα βραβεία του 9ου Πανελλήνιου διαγωνισμού φωτογραφίας πήραν οι φωτογραφίες των μαθητών:

 • ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (1o ΕΠΑΛ ΜΟΙΡΩΝ _ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗ)
 • ΒΑΒΔΙΝΟΥΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΓΕΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ)
 • ΒΑΓΙΩΝΑΚΗ ΜΕΛΙΝΑ (ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ)
 • ΓΚΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΧΟΛΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗ)
 • ΚΑΪΤΑΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (3ο ΕΠΑΛ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ)
 • ΚΡΙΚΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ -ΛΥΚΕΙΟ)
 • ΜΑΚΡΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ (ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΡΑΒΑΝΑ-ΛΑΡΙΣΑ)
 • ΠΕΤΡΟΥ ΕΛΕΝΗ (ΓΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ)
 • ΡΑΝΤΟΥ ΜΠΟΥΡΑΓΚΑ (3ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ)
 • ΦΑΛΙΑΚΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΚΡΗΤΗΣ)

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

 


 

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΑΞΕΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ & ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ/ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

 Το ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. 2 της Σιβιτανιδείου Σχολής διοργανώνει πρόγραμμα επιμόρφωσης με τίτλο:

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΑΞΕΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ & ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ/ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 Θεματικές ενότητες του προγράμματος θα είναι:

 • ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ (ΣΚΟΠΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ/ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ/ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ κλπ)
 • ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΜΙΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ – ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ/ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ & ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
 • ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ
 • ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ & ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 30 ΩΡΕΣ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 80 €

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 12 & 13/5/2018 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 19 & 20/5/2018 ΚΑΙ ΩΡΕΣ: 09:00 – 17:00


 

Πληροφορίες:

kedivim2sdste@gmail.com

210.4857672 – 210.4857711Ημέρες Καριέρας 2018

 

 Το Τμήμα Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης, Εθνικών Φορέων και Σύνδεσης με την Παραγωγή στα πλαίσια των δράσεων του Γραφείου Διασύνδεσης υλοποίησε με επιτυχία την Α’ φάση της εκδήλωσης «ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ 2018».

 Για έκτη χρονιά πραγματοποιήθηκαν Ενημερωτικές Ημερίδες με θέμα: «Τεχνικές Εξεύρεσης Εργασίας-Βιογραφικό Σημείωμα», στις 26, 27, 28, 29 Μαρτίου και 17 Απριλίου 2018, με τη συμμετοχή 700 τελειόφοιτων μαθητών των εκπαιδευτικών μονάδων (ΕΠΑΛ), σπουδαστών του ΙΕΚ και του Πειραματικού ΙΕΚ του Ιδρύματος.

Ομιλητές ήταν ο Προϊστάμενος του Τμήματος Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης, Εθνικών Φορέων και Σύνδεσης με την Παραγωγή κος Βασίλης Ζαφειρίου, καθώς και η υπάλληλος του τμήματος κα Πολυάννα Στάικου.

Ενημέρωση για θέματα Μαθητείας έγινε από τον Διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ κο Χρήστο Κουτουλάκο, τον Υποδιευθυντή του 3ου ΕΠΑΛ κο Δημήτρη Ραυτόπουλο και τον μόνιμο εκπαιδευτικό του 2ου ΕΠΑΛ κο Ανδρέα Βίγλατζη.

Ενημέρωση για θέματα Πρακτικής Άσκησης του ΙΕΚ έγινε από την Υποδιευθύντρια του ΙΕΚ κα Κυριακή Φιλίππα, υπεύθυνη υλοποίησης πρακτικής άσκησης των σπουδαστών του Ιδρύματος.

Ενημέρωση για θέματα Πρακτικής Άσκησης του Πειραματικού ΙΕΚ έγινε από τη Διευθύντρια του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. 2 κα Παναγιώτα Βασιλείου.

Ιδιαίτερα σημαντική αποδείχθηκε η συμμετοχή όλων των προαναφερθέντων στην επιτυχή υλοποίηση των παραπάνω εκδηλώσεων, τους οποίους ευχαριστούμε.


Δραστηριότητες του τμήματος Ποδολογίας του ΙΕΚ Σιβιτανδείου

 

 Σπουδάστριες από το τμήμα ποδολογίας του ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου Σχολής με την εκπαιδεύτρια τους Γιάννου Ευγενία ( Ποδολόγος - Ποδοθεραπεύτρια - Επιστημονικός Συνεργάτης Ιατρείου Διαβητικού Ποδιού Τζάνειου Γ.Ν.Πειραιά) συμμετείχαν:

 • ΣΤΟ ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ-ΡΙΟΥ ΙΑΣΩ
 • ΣΤΟ 6ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟΔΙΟΥ
 • ΣΤΟ 8ο ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

 

 

 H Σιβιτανίδειος Σχολή στο τελικό του 7ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού F1 in Schools 2018.

 

 Οι μαθητές του 3° ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου σχολής Πεταυράκης Αυγουστίνος, Σταθάτος Λουκάς, Μπέρτσος Παναγιώτης, Σπυρόπουλος Σταύρος, Θεοφανίδη Ζηναϊδα με υπεύθυνο καθηγητή τον Κρικώνη Μάριο πήραν μέρος στους προκριματικούς αγώνες του σχολικού διαγωνισμού F1 in schools ‘’STEM Προγράμματος’’ στις 17 Μαρτίου και προκρίθηκαν στους τελικούς αγώνες του 7ο Πανελλήνιου Διαγωνισμού F1 in Schools 2018. Στην υλοποίηση του project βοήθησαν και οι εκπαιδευτικοί της Σχολής Παπαπαναγιώτου Δημήτρης Μηχανολόγος Μηχανικός και Βαρυπάτης Μανώλης Ηλεκτρονικός.

 Οι Τελικοί Αγώνες θα διενεργηθούν το τριήμερο 4-5-6 Μαΐου του 2018 στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens στο Μαρούσι στο 4ο επίπεδο.

Τα μοντέλα σχεδιαστηκαν και κατασκευάστηκαν από τους μαθητές της Σχολής.

 

Σύντομη Περιγραφή του STEM Προγράμματος F1 in Schools.

Το πρόγραμμα F1 in Schools οδηγεί τους μαθητές στην εμπειρική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά, συνδυάζοντας και τις Τέχνες (βλέπετε Formula1®STEM Challenge), καθώς και στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών, βλέπετε F1 in Schools Employability Skills Chart). Επιπλέον, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να δουλεύουν ομαδικά στα πρότυπα επαγγελματικών ομάδων μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το F1 in Schools υλοποιείται εδώ και 14χρόνια σε περισσότερες από 30χώρες, με την συμμετοχή περισσοτέρων από 17.000 μαθητών ηλικίας 9-19 ετών.Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια, καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19οέτος της ηλικίας.

Στο πρόγραμμα F1 in Schools, οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται πάνω σε θέματα: .

  • Φυσικής και διαφόρων εφαρμογών της,
  • Νέων Τεχνολογιών,
  • Μηχανικών Κατασκευών,
  • Εφαρμοσμένων Μαθηματικών

Παράλληλα, να κατανοούν έννοιες όπως:

 • Αεροδυναμική Αντικειμένων,
 • Υπολογιστική Ρευστοδυναμική (CFD),
 • Σχεδιασμός και η Παραγωγή Βιομηχανικών Προϊόντων,
 • Μηχανική των Υλικών,
 • Δοκιμές Ελέγχου,
 • Ανάλυση και Αξιολόγηση Αποτελεσμάτων,
 • Ποιότητα ζωής, Αειφορία και Βιωσιμότητα

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι οι μαθητές μαθαίνουν, με τον πιο διασκεδαστικό γι’ αυτούς τρόπο, να:

 • Αναπτύσσουν ικανότητες επικοινωνίας μεταξύ τους,
 • Λειτουργούν ως ομάδα,
 • Πραγματοποιούν ΠρωτόλειαΈρευνα,
 • Σχεδιάζουν και να υλοποιούν actions(business)plan,
 • Διαχειρίζονται έργα,
 • Σχεδιάζουν καικατασκευάσουν φιλικάπρος το περιβάλλον προϊόντα,
 • Γνωρίζουν το marketingκαι την προώθηση προϊόντων, καθώς και την ιδέα του Επιχειρείν,
 • Αντιλαμβάνονται την έννοια της χορηγίας,
 • Συνεργάζονται με διάφορους φορείς από τον επιχειρηματικό και βιομηχανικό χώρο,
 • Συνεργάζονται με ΑΕΙ, ΤΕΙ και Ερευνητικά Κέντρα

H ομάδα της Σιβιτανιδείου Σχιολής συμμετέχει ακόμα στο τελικό του 3° Πανελλήνιου Διαγωνισμού Land Rover 4x4 in Schools 2018 ο οποίος θα διεξαχθεί στις 11-13 Μαΐου2018 στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens στο Μαρούσι στο 4° επίπεδο.
Το «κουδούνι» της φιλοξενίας χτυπά στη Σιβιτανίδειο

 

 Την Παρασκευή 2 Μαρτίου η Σιβιτανίδειος Σχολή υποδέχθηκε τους πρώτους μαθητές πρόσφυγες. Το 3ο και 4ο ΕΠΑΛ δημιουργούν τμήμα ένταξης για πρόσφυγες μαθητές άνω των 15 ετών. Η υποδοχή και ένταξη των παιδιών αυτών στην σχολική κοινότητα αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές.

 

Κάθε παιδί που βρίσκεται στη χώρα έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση και παρά την καθυστέρηση, τις ελλείψεις και τις δυσκολίες είμαστε εδώ για να προσφέρουμε μια αίσθηση ασφάλειας και ομαλότητας σε αυτά τα παιδιά, να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και δεξιότητες που θα τους φανούν χρήσιμες στη μελλοντική τους ζωή.

 Το σχολείο δεν είναι απλώς τόπος μάθησης, αλλά και κοινωνικοποίησης των νέων. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αποτελέσει το σχολείο μας ένα στοιχείο κανονικότητας στη ζωή αυτών των παιδιών που περνούν τη νεανική τους ηλικία μέσα από στερήσεις και αποκλεισμούς, συχνά μακριά από τους γονείς ή άλλους συγγενείς τους έχοντας ήδη βιώσει τις συνέπειες του πολέμου και του θανάτου. 

Η ενσωμάτωση των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά σχολεία έχει μόνο θετικές πλευρές, καθώς τα ελληνόπουλα και όλα τα παιδιά θα σπουδάζουν σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον, καλλιεργώντας το πνεύμα των πολιτών του κόσμου, της ειρηνικής συνύπαρξης και της συμπόνιας.

Η αγκαλιά των εκπαιδευτικών είναι ανοιχτή για όλα τα παιδιά. Κανένα παιδί δεν πρέπει να μείνει χωρίς εκπαίδευση. Η εκπαίδευση των παιδιών θα ωφελήσει όλους μας για τη συνύπαρξη και τη συμβολή στην κοινωνία.

 


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΠΑΛ 2018

 Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώθηκε με Υπουργική απόφαση το πρόγραμμα των Πανελληνίων εξετάσεων του 2018 για τους απόφοιτους των ΕΠΑΛ το οποίο είναι:

ΗΜΕΡΑΗΜΕΡ/ΝΙΑΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΠΕΜΠΤΗ7-6-2018 ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ (Νέα Ελληνική Γλώσσα)
ΣΑΒΒΑΤΟ 9-6-2018 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ (Άλγεβρα)
ΤΡΙΤΗ12-6-2018ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΑΟΔ)
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΧΑΝΩΝ
ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑ ΙΙ
ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ-ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ (ν.4186)*
ΠΕΜΠΤΗ14-6-2018ΑΝΑΤΟΜΙΑ-ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ II / ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ-ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ ΙΙ
ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ 2 / ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ-ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ (ν.4473)**
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
ΣΑΒΒΑΤΟ16-6-2018ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ (Α.Ο.Θ.)
ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ / ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΦΟΡΤΙΩΝ
ΑΡΧΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ / ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ / ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΖΩΩΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ18-6-2018ΜΗΧΑΝΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΚΑΥΣΗΣ ΙΙ (ΜΕΚ II)
ΥΓΙΕΙΝΗ
ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ
ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ20-6-2018ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΛΟΙΟΥ ΙI
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΕΩΝ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΛΙΚΩΝ
ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ21-6-2018ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ
ΨΗΦΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΨΥΞΗΣ-ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
ΑΡΧΕΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

 

    Σημειώνεται, ότι η ώρα έναρξης των εξετάσεων έχει οριστεί στις 08:30 π.μ. και οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Όσον αφορά στα ΕΠΑΛ, για το μάθημα ειδικότητας «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο», η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

    Το πρόγραμμα για τα ειδικά μαθήματα είναι:

 

ΗΜΕΡΑΗΜΕΡ/ΝΙΑΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ22-6-2018ΑΓΓΛΙΚΑ10:00 π.μ
ΣΑΒΒΑΤΟ23-6-2018ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ08.30 π.μ
ΣΑΒΒΑΤΟ23-6-2018ΙΣΠΑΝΙΚΑ15:30 μ.μ.
ΔΕΥΤΕΡΑ25-6-2018ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ08.30 π.μ
ΤΡΙΤΗ26-6-2018ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ08.30 π.μ
ΤΕΤΑΡΤΗ27-6-2018ΓΑΛΛΙΚΑ08.30 π.μ
ΠΕΜΠΤΗ28-6-2018ΙΤΑΛΙΚΑ08.30 π.μ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ29-6-2018ΑΡΜΟΝΙΑ08.30 π.μ
ΣΑΒΒΑΤΟ30-6-2018ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ08.30 π.μ

 

    Όσον αφορά τους υποψηφίους ΕΠΑΛ που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), θα πρέπει να προχωρήσουν στην υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία από τις 19 μέχρι και τις 29 Ιουνίου 2018.

 


Η Σιβιτανίδειος υιοθετεί τον οδηγό χρήσης μη σεξιστικής γλώσσας

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σιβιτανίδειο Σχολή και με καλεσμένες την Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) κα Φωτεινή Κούβελα και την κα Ξανθίππη Φουλίδη ανακοινώθηκε από τη Γενική Διευθύντρια της Σχολής κα Ράνια Καλαντζή η υιοθέτηση του οδηγού χρήσης της μη σεξιστικής γλώσσας στα διοικητικά έγγραφα.

Η κα Καλαντζή εξέφρασε την επιθυμία της για την από κοινού διοργάνωση δράσεων με την ΓΓΙΦ, δεδομένου ότι η απουσία γνωστικών αντικειμένων, πρακτικών και εργαλείων που αφορούν σε ζητήματα ισότητας επιτείνει τον έμφυλο χαρακτήρα της επαγγελματικής και τεχνικής εκπαίδευσης.​

Η Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων αποτελεί ένα πολυδύναμο εκπαιδευτικό ίδρυμα, στην αρμοδιότητα του οποίου εντάσσονται τέσσερα Επαγγελματικά Λύκεια, δύο Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης και ένα Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, τα οποία η ΓΓΙφ θα μπορούσε να στηρίξει και να ενισχύσει με την συνεργασία των δύο φορέων, με πρωτοβουλίες που προωθούν και ενισχύουν την έμφυλη ισότητα είτε σε θεσμικό είτε εκπαιδευτικό επίπεδο.Σεξισμός ή έμφυλη διάκριση (όπως ο ρατσισμός) είναι μία προκατάληψη ή διάκριση σχετικά με το φύλο ενός ατόμου (βιολογικό και κοινωνικό). Ο σεξισμός μπορεί να αφορά και τα δύο φύλα, αλλά έχει αποδειχτεί ότι αφορά ειδικότερα τις γυναίκες.Συνδέεται άμεσα με τα στερεότυπα και τους ρόλους των φύλων και μπορεί να μιλάει για την πεποίθηση ότι το ένα φύλο είναι ανώτερο από το άλλο. Ο ακραίος σεξισμός μπορεί να υποθάλπει τη σεξουαλική παρενόχληση, το βιασμό και άλλες μορφές σεξουαλικής βίας.

 

Μη σεξιστικό έμφυλο υλικό θωρείται το υλικό από το οποίο απουσιάζουν οι παραδοσιακοί στερεότυποι έµφυλοι διαχωρισµοί και στο οποίο (α) οι γυναίκες είναι παρούσες, (β) προβάλλεται η συνεισφορά τους σε όλους τους τοµείς και (γ) εµπεριέχονται οι µεταβαλλόµενοι ρόλοι των ανδρών και των γυναικών. Είναι το υλικό το οποίο παρουσιάζει ισότιµα έµφυλα µοντέλα –σε παραδοσιακούς και µη ρόλουςΑπό έρευνα της ΓΓΙΦ (2014) πρόεκυψαν ευρήματα που πιστοποιούν πως η συντριπτική πλειοψηφία των εγγράφων διατυπώνεται γραμματολογικά και συντακτικά με τρόπο που αναπαράγει, έστω και ακούσια, την άνιση θέση των γυναικών στον δημόσιο χώρο και κατά συνέπεια αναπαράγει το πλήθος των αναχρονιστικών στερεοτύπων και αντιλήψεων επί των οποίων βασίζεται η ασύμμετρη σχέση μεταξύ των κοινωνικών φύλων, των γυναικών και των ανδρών.Αναφέρεται ενδεικτικά η συντριπτική κυριαρχία του αρσενικού γένους στο δημόσιο γραπτό λόγο, σε συνδυασμό πάντοτε με τη συστηματική συμφωνία άρθρων, προσαρτημάτων και αντωνυμιών σχεδόν αποκλειστικά στο αρσενικό γραμματικό γένος. ​

Υπάρχει ο γενικός κανόνας της προτεραιότητας/πρόταξης του αρσενικού σε κείμενα, τα οποία κατ΄ εξοχήν αναφέρονται και απευθύνονται σε μεικτές ως προς το φύλο ομάδες του πληθυσμού, αλλά ακόμη και σε γυναίκες. Δηλ στα δημόσια έγγραφα αγνοούν τις γυναίκες, καθιστώντας τες αόρατες στο δημόσιο λόγο.Παρά τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των ερευνών πάνω στη σχέση γλώσσας και φύλου, προς το παρόν δεν διαθέτουμε μια συνεκτική θεωρία που να μπορεί να φωτίζει όλες τις όψεις αυτής της σχέσης. Αυτό βέβαια που συνδέει τις διαφορετικές προσεγγίσεις, είναι η προσπάθεια να αποκαλυφθεί ο ρόλος της γλώσσας στη διατήρηση της ανισοκατανομής της εξουσίας ανάμεσα στα φύλα

​ Όπως λέει κι ο οδηγός, η χρήση μη σεξιστικού λόγου είναι ένα εγχείρημα εξαιρετικά διαπαιδαγωγητικό για το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης και περισσότερο για εκείνες και εκείνους τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους που είναι είτε στελέχη των Yπουργείων, είτε των Περιφερειών και των Δήμων, προκειμένου κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και τη σύνταξη των δημοσίων εγγράφων να εξαλείψουν τα έμφυλα στερεότυπα, που αναπαράγουν συνειδητά και ασυνείδητα διακρίσεις που συνδέονται με τα κοινωνικά φύλα, τους άνδρες και τις γυναίκες.​

 


ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ 2 ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΟ SPA MANAGEMENT 

 

 Το ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. 2 της Σιβιτανιδείου Σχολής διοργανώνει πρόγραμμα επιμόρφωσης με τίτλο:

SPA MANAGEMENT

 Θεματικές ενότητες του προγράμματος θα είναι:

 • Η έννοια του Spa Management σήμερα
 • Ο Spa Manager & ο Ηγέτης στη σύγχρονη επιχείρηση SPA
 • Βασικές αρχές επιχειρησιακής επικοινωνίας των SPA
 • Το σημειωματάριο του Spa Manager
 • Οι ανάγκες του πελάτη των SPA
 • Διαχείριση αντιρρήσεων/ Διαχείριση παραπόνων

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 30 ΩΡΕΣ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 50 €

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 5 & 6/5/2018 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 12 & 13/5/2018 ΚΑΙ ΩΡΕΣ: 09:00 – 17:00


 

Πληροφορίες:

kedivim2sdste@gmail.com

210.4857672 – 210.4857711ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΑΞΕΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ & ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ/ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

 Το ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. 2 της Σιβιτανιδείου Σχολής διοργανώνει πρόγραμμα επιμόρφωσης με τίτλο:

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΑΞΕΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ & ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ/ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 Θεματικές ενότητες του προγράμματος θα είναι:

 • ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ (ΣΚΟΠΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ/ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ/ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ κλπ)
 • ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΜΙΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ – ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ/ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ & ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
 • ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ
 • ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ & ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 30 ΩΡΕΣ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 80 €

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 12 & 13/5/2018 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 19 & 20/5/2018 ΚΑΙ ΩΡΕΣ: 09:00 – 17:00


 

Πληροφορίες:

kedivim2sdste@gmail.com

210.4857672 – 210.4857711
ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ 2 ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΟΔΟΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗΣ  

 

 

Πληροφορίες:

kedivim2sdste@gmail.com

210.4857672 – 210.4857711Ημέρες Καριέρας 2018 στη Σιβιτανίδειο Σχολή

 Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2018 - ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ

 

 Την Κυριακή 25η Μαρτίου 2018 μαθητές από όλες τις Σχολικές μονάδες της Σιβιτανιδείου Σχολής συμμετείχαν στην παρέλαση του Δήμου Καλλιθέας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Εθνική επέτειο. Για μια ακόμα φορά το άγημα της Σιβιτανιδείου συνόδευε ομάδα κρουστών που αποτελούνταν από μαθητές της Σχολής.

 

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας για την άψογη παρουσία τους  και ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Βασίλη Λιαρμακόπουλο και Κατερίνα Λυσάνδρου για τον συντονισμό.

 

 

Εκ μέρους της Διοίκησης της Σιβιτανιδείου Σχολής στεφάνι κατέθεσε η Υποδιευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ κα. Κωνσταντινιά Τσιρογιάννη. 

 Ημερίδα Πειραματικού ΙΕΚ Σιβιτανιδείου Σχολής

Την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σιβιτανιδείου Σχολής ημερίδα με θέμα: "Νεότερα Δεδομένα στο πεδίο των φαρμάκων και των καλλυντικών - Επαγγελματικές δυνατότητες και προκλήσεις".

Στην ημερίδα εισηγητές ήταν:

 • κα Δαραβέλη Γ. με θέμα: New Product development- Καλλυντικών: Ανάπτυξη νέων καλλυντικών προϊόντων στην Ευρώπη στα πλαίσια του κανονισμού διαδικασίες και προκλήσεις.
 • κος Βιολάκης Β. με θέμα: Διασφάλιση ποιότητας φαρμακευτικών προϊόντων.
 • κα Σιμιτζή Κ. με θέμα: Αρωματοποιία επιστήμη και τέχνη.
 • κα Kόφφα Ε. θέμα: Ο ρόλος του τεχνικού φαρμάκων, καλλυντικών και παρεμφερών προϊόντων στο σύγχρονο φαρμακείο.

H ημερίδα διοργανώθηκε από την Διεύθυντρια του Πειραματικού Ι.Ε.Κ. κα Βασιλείου Π. και τους εκπαιδευτές Κυριάκου Αθ. & Κώνστα Ευγ. Στην ημερίδα συμμετείχαν οι ειδικότητες: Τεχνικός Φαρμάκων και Καλλυντικών, Αισθητικής Τέχνης και Βοηθών Ιατρικών Εργαστηρίων.

Την ημερίδα χαιρέτησε ο πρόεδρος της Ε.Ε. του Σιβιτανιδείου Ιδρύματος κος Γ. Κοτονιάς και την παρακολούθησαν ο Διευθυντής του 4ου ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου κος Βλάνδος Ι., οι υποδιευθυντές του Ι.Ε.Κ. κ.κ. Θεοχαρόπουλος Θ. & Φίλιππα Κ., εκπαιδευτικοί της Σχολής και εκπαιδευτές του Ι.Ε.Κ.

H επιτυχία της ημερίδας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι σπουδαστές του Ι.Ε.Κ. με το ενδιαφέρον και τις ερωτήσεις τους παράτειναν τον χρόνο της ημερίδας.

Ευχαριστούμε θερμά τον κο Γιαννόπουλο Β. εκπαιδευτή του Ι.Ε.Κ. και τους καταρτιζόμενους του τμήματος Μαγειρικής Τέχνης για την προσφορά τους στην εκδήλωση.

 


Η Κωνσταντινα Κούνεβα στη Σιβιτανίδειο Σχολή στα πλαίσια του προγράμματος της Βουλής "Αντισταθείτε"

Στο κατάμεστο από μαθητές του 3ου ΕΠΑΛ Θέατρο η Κωνσταντίνα Κούνεβα επίσκέφθηκε την Σιβιτανίδειο Σχολή την Παρασκευή 9 Μαρτίου στα πλαίσια του προγράμματος της Βουλής "Αντιστεθείτε".

 

Απλή, ανθρώπινη και συγκινητική η Κωσταντίνα Κούνεβα "άγγιξε" την καρδια των μαθητών του 3ου ΕΠΑΛ της Σιβιτανιδείου Σχολής. "Να παλεύετε για τα όνειρά σας. Μην το βάζετε κάτω. Τα δικαιώματα δεν υπερασπίζονται με φόβο." Ακούραστη για 4 ώρες μοιράστηκε μαζί μας τις εμπειρίες μιας ζωής με συνέπεια στη μόρφωση, στην εργασία και στον αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων και για ένα κόσμο όπου η αδικία θα μετράει όλο και μικρότερα αποτελέσματα. Στο λίγο χρόνο που έμεινε ξεναγήθηκε στους χώρους της Σιβιτανιδείου από τη Γενική Διευθύντρια κα ​ Ράνια ​ Καλαντζή . Σταμάτησε ιδιαίτερα στο ξυλουργείο, όπου η μυρωδιά του ξύλου τις θύμισε το σχολείο που τελείωσε και μας αποχαιρέτισε μ' ένα πλατύ, ζεστό και ειλικρές χαμόγελο.

 


 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2018: 16-29 Μαρτίου η υποβολή αίτησης των υποψηφίων.

Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2018 των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές.

Η προθεσμία ορίζεται από την Παρασκευή 16 ως και την Πέμπτη 29 Μαρτίου για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της δεν γίνεται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Ο υποψήφιος μπορεί να προμηθεύεται την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο, είτε από το Λύκειό του. Στη συνέχεια θα συμπληρώνει την Αίτηση - Δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της.

 


6 Μαρτίου Παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού

 


Ημερίδα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στη Σιβιτανίδειο Σχολή

 


Εκδήλωση στα πλαίσια του προγράμματος της Βουλής "Αντισταθείτε" στο 3ο ΕΠΑΛ της Σιβιτανίδειου Σχολής

 


Αποτελέσματα 9ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού φωτογραφίας

Η επιτροπή κρίσης του 9ου Πανελλήνιου διαγωνισμού αποτελούμενη από τους κ.κ. Άρη Παύλο (Φωτογράφος, Καθηγητής Φυτογραφίας), Βασίλη Μαύρο (Εικαστικός, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), Γιώργο Βρεττάκο (Φωτογράφος, Καθηγητής Φωτογραφίας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης), Νίκο Πολέμη (Φωτογράφος, Καθηγητής Φωτογραφίας), Μάνο Τσαγκαράκη (Εικαστικός, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) αξιολογώντας όλες τις φωτογραφίες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό αποφάσισε να απονείμει τα βραβεία του 9ου Πανελλήνιου διαγωνισμού φωτογραφίας στις φωτογραφίες των μαθητών:

 • ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (1o ΕΠΑΛ ΜΟΙΡΩΝ _ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗ)
 • ΒΑΒΔΙΝΟΥΔΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΓΕΛ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ)
 • ΒΑΓΙΩΝΑΚΗ ΜΕΛΙΝΑ (ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ)
 • ΓΚΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΧΟΛΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗ)
 • ΚΑΪΤΑΤΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ (3ο ΕΠΑΛ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ)
 • ΚΡΙΚΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ -ΛΥΚΕΙΟ)
 • ΜΑΚΡΗ ΒΙΚΤΩΡΙΑ (ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΡΑΒΑΝΑ-ΛΑΡΙΣΑ)
 • ΠΕΤΡΟΥ ΕΛΕΝΗ (ΓΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ)
 • ΡΑΝΤΟΥ ΜΠΟΥΡΑΓΚΑ (3ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ)
 • ΦΑΛΙΑΚΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΚΡΗΤΗΣ)

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Το 3ο ΕΠΑΛ της Σιβιτανιδείου Σχολής θα οργανώσει στο μηχανουργείο της Σχολής την Έκθεση των φωτογραφιών του 9ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φωτογραφίας με θέμα «ΣΤΙΓΜΕΣ». Η Έκθεση θα περιλαμβάνει φωτογραφίες από γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας.

Ο Υπουργός Παιδείας θα απονείμει τη βραδιά των εγκαινίων τα βραβεία και τους επαίνους, ενώ κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις για τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο.

Εγκαίνια: Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 στο Μηχανουργείο της Σχολής

Διάρκεια: 9 έως 18 Μαΐου.
Ώρες λειτουργίας: 9.00 – 13.00 και 17.00 – 20.30
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210- 4857683 & 210- 4857746


Κοπή Πίτας στη Σιβιτανίδειο Σχολή

Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Σιβιτανιδείου Σχολής για το 2018. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν:

 • Ο κος Χαραμής Παύλος Αντιπρόεδρος του Ι.Ε.Π.
 • Ο κος Χαρλαύτης Ανδρέας Αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και μέλος του Δ.Σ. της ΣΔΣΤΕ
 • Ο κος Μιαούλης Γεώργιος Καθηγητής του ΤΕΙ Αθήνας και μέλος του Δ.Σ. της ΣΔΣΤΕ
 • Ο κος Μουμούρης Νικόλαος Διευθυντής της Δευτεροβάθμις Εκπαίδευσης Πειραιά και μέλος του Δ.Σ. της ΣΔΣΤΕ
 • Η κα Παπαγεωργίου Ευσταθία Καθηγητρια των ΤΕΙ Αθήνας και Διευθύντρια Διατμηματικού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών
 • Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Καλτσάς Κωνσταντίνος και Παπαδοπούλου Μαρία
 • Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων, των μονάδων κατάρτισης και των Διοικητικών Υπηρεσιών της Σιβιτανιδείου Σχολής καθώς και καθηγητές εκπαιδευτές και διοικητικό προσωπικό.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Σιβιτανιδείου κ. Γεώργιος Κοτονιάς, η Γενική Διευθύντρια κα Ράνια Καλαντζή και ο Αντιπρόεδρος του Ι.Ε.Π. κος Χαραμής Παύλος.

Τόσο την βασιλόπιτα όσο και τα νόστιμα εδέσματα της δεξίωσης που ακολούθησε παρασκεύασαν σπουδαστές και εκπαιδευτές του ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου Σχολής των ειδικοτήτων Μαγειρικής τέχνης και Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ

Ευχαριστούμε επίσης το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό της Σχολής για την συμμετοχή τους στην εκδήλωση.

 

 

ΤΕΛΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΙΕΚ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017-2018

Για να δείτε τους τελικους πίνακες μοριοδότησης των υποψηφίων ωρομίσθιων εκπαιδευτών του ΙΕΚ που υπέβαλαν αίτηση για το εαρινό εξάμηνο του έτους 2017 -2018.

Ιεραρχικές Προσφυγές

Τυχόν Ιεραρχικές Προσφυγές κατά των τελικών αποτελεσμάτων μπορούν να γίνουν σε αποκλειστική προθεσμία πέντε εργάσιμων ημερών από την Δευτέρα 12/02/2018 έως και Παρασκευή 17/02/2018.

 


ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΙΕΚ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017-2018

Για να δείτε τους προσωρινούς πίνακες μοριοδότησης των υποψηφίων ωρομίσθιων εκπαιδευτών του ΙΕΚ που υπέβαλαν αίτηση για το εαρινό εξάμηνο του έτους 2017 -2018

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Τυχόν ενστάσεις κατά των προσωρινών αποτελεσμάτων υποβάλλονται εγγράφως σε αποκλειστική προθεσμία τριών εργάσιμων ημερών από την επομένη της ανάρτησης των προσωρινών αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδσ της Σ.Δ.Σ.Τ.Ε. (από Πέμπτη 1/02/2017 έως και Δευτέρα 5/02/2017)


 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΦΡΕΝΕ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ

 

     Η Σιβιτανίδειος Σχολή, ύστερα από πρόταση του 3ου ΕΠΑΛ, υλοποιεί πρόγραμμα επιμόρφωσης στην παιδαγωγική Φρενέ και τη Θεσμική Παιδαγωγική για τους εκπαιδευτικούς της.

    Το πρόγραμμα αυτό οργανώνεται με τη συνεργασία του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του ΙΕΠ, της ομάδας Το Σκασιαρχείο και Γάλλων ειδικών στην παιδαγωγική αυτή.

    Η πρώτη συνάντηση της επιμόρφωσης αυτής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018 στο εργαστήριο ελληνικών του 3ου ΕΠΑΛ (αίθουσα 260 του 1ου ορόφου). Στη συνάντηση αυτή θα προβληθεί ταινία μικρού μήκους σχετικά με την παιδαγωγική Φρενέ και η συζήτηση που θα ακολουθήσει θα εστιασθεί σε ζητήματα που σχετίζονται με τις παιδαγωγικές προτάσεις που προτείνει η επιμόρφωση.

 

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

1. Παρουσίαση του χώρου από τον εκπαιδευτικό που διδάσκει εκεί. Προτάσεις βελτίωσης

2. Η επικαιρότητα της παιδαγωγικής Φρενέ και της θεσμικής παιδαγωγικής.

3. Εργαλεία των παιδαγωγικών που προτείνονται . Το Συμβούλιο της τάξης, Τι νέα;, Τα μικρά βιβλία και οι εκδόσεις, Η αλληλογραφία, Ο κινηματογράφος, οι αφηγήσεις, οι ζώνες ικανοτήτων κα. 4. Συμβούλιο «τάξης» live : Διερεύνηση αναγκών και επιθυμιών συμμετεχόντων-σων. Χάραξη πλάνου για τις επόμενες συναντήσεις. Επιλογή χώρου συνάντησης για την επόμενη φορά. Απολογισμός συνάντησης.

Βασικοί εισηγητές της ημέρας αυτής θα είναι η καθηγήτρια του Παν/μιου Πελοποννήσου και Πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής κ. Δ. Καρακατσάνη και ο αντιπρόεδρος της Παιδαγωγικής Ομάδας το Σκασιαρχείο και σχολικός σύμβουλος ΠΕ 70 κ. Χάρης Παπαδόπουλος.

Οι επόμενες συναντήσεις προτείνεται να διεξαχθούν ως εξής:

Ιανουάριος 26 5.00-8.30μμ

Φεβρουάριος 23-24 5.00-8.30μμ

Μάρτιος 8-9 5.00-8.30μμ

Απρίλιος 19-20 5.00-8.30μμ

Μάιος ή Ιούνιος (με τη λήξη του σχολικού έτους) 2 ημέρες 5.00-8.30μμ

Στη δεύτερη συνάντηση του Φεβρουαρίου βασικοί εισηγητές θα είναι οι Γάλλοι πανεπιστημιακοί Pierre Laffitte και Patrici Baccou με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά και θεματολογία που θα προκύψει από τις ανάγκες που θα διατυπωθούν στην πρώτη μας συνάντηση.


Ημερίδα Οδοντοπροσθετικής για Οδοντοτεχνίτες στη Σιβιτανίδειο Σχολή

Σε μια κατάμεστη Αίθουσα Εκδηλώσεων της Σχολής από 200 άτομα περίπου, πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Οδοντοπροσθετικής για Οδοντοτεχνίτες, που διοργάνωσε το 1ο ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου Σχολής το Σάββατο 13 Ιανουαρίου.

Συμμετείχαν μαθητές και σπουδαστές της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής της ειδικότητας Οδοντοτεχνικής (ΕΠΑΛ, ΙΕΚ), φοιτητές του ΤΕΙ Αθήνας καθώς και επαγγελματίες οδοντοτεχνίτες.​ ​

Εισηγητές με σειρά εμφάνισης​ ήταν:​ ​O​ι κύριοι Δημήτρης Ρούσσος, Ανδρέας Χατζημπατζάκης, Νώντας Βλαχόπουλος, Δημήτρης Χριστοβασίλης, οι οποίοι μετά την παρουσίασή τους προχώρησαν σε πρακτική επίδειξη. Χαιρετισμό απεύθυνε η Γεωργία Δημοπούλου, Διευθύντρια 1ου ΕΠΑΛ​ και​την εκδήλωση προλόγ​ι​σε η Ζωή Γριμανέλη, ​οδοντοτεχνολόγος εκπαιδευτικός 1ου ΕΠΑΛ και διοργανώτρια της Ημερίδας.

 

Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους ο κ.Γεώργιος Κοτονιάς, Πρόεδρος της Ε.Ε. της Σιβιτανιδείου Σχολής και η κ.Βασιλική Ζαφείρη Διευθύντρια του Ι.Ε.Κ. ​

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ​και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαστηριούχων Οδοντοτεχνιτών Ελλάδος και Πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής του Πανελληνίου Συλλόγου Οδοντοτεχνιτών​ ​​- ΝΠΔΔ, Θεόδωρος Σαμαράς.

​ Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε κλήρωση ενός ​Σετ πινέλων ​πορσελάνης της ​MPF​,​ ​χορηγεία ​της εταιρείας AestheticTeam - Kliafas Dental​,​ ​με την βοήθεια της κ. Μάγιας Ζαφείρη, το οποίο ​κέρδισε η κ. Σοφία​ ​Κατωτικίδου.

Για τις ανάγκες της εκδήλωσης έγινε φωτογράφιση και χρήση πολυμέσων από τον επαγγελματία φωτογράφο κ. Χρήστο Μαρνά, τον οποίο και ευχαριστούμε.​.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΙΕΚ) ΤΗΣ ΣΙΒΙΤΑΝΙ∆ΕΙΟΥ ∆ΗΜΟΣΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ TΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2017-2018

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν την δήλωσή τους ηλεκτρονικά από 11-1-2018 ώρα 12.00 (ημερομηνία και ώρα έναρξης υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων) έως 18-1-2018 ώρα 14.00 (ημερομηνία και ώρα λήξης υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων) αφού διαβάσουν την:

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ

 • Πριν την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης διαβάστε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας πατώντας εδώ
 • Για να υποβάλετε την αίτησή σας ηλεκτρονικά πατήστε εδώ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΙΕΚ ΤΗΣ ΣΙΒΙΤΑΝΙ∆ΕΙΟΥ ∆ΗΜΟΣΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ TΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2017-2018

Οι υποψήφιοι αφού διαβάσουν την προκύρηξη πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά τους στην Γραμματεία του Πειραματικού Ι.Ε.Κ από 15-01-2018 μέχρι και 19-01-2018. το τμήμα θα δέχεται τις αιτήσεις και θα χορηγεί τα σχετικά έντυπα τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 9:00 εως τις 13:00.

 • Προκήρυξη  (ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ) και ειδικότητες του Πειραματικού Ι.Ε.Κ πατώντας εδώ

 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΟΔΟΝΤΟΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ ΣΧΟΛΗ

 

Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018, θα πραγατοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Σιβιτανιδείου Σχολής Ημερίδα Οδοντοπροσθετικής.

Θα έχουμε την χαρά και την τιμή να παρακολουθήσουμε σε πρακτικές επιδείξεις τους Νώντα Βλαχόπουλο, Δημήτρη Ρούσσο, Ανδρέα Χατζημπατζάκη και Δημήτρη Χριστοβασίλη.

Για την συμμετοχή σας στην Ημερίδα, είναι απαραίτητη η αίτησή σας, στην ηλεκτρονική διεύθνση 1epalsivitanidios.edu@gmail. com

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

 Πρόγραμμα Εκδήλωσης

9.15 Εγγραφές

10.00 Δημήτρης Ρούσσος- ''Σύνταξη Ολικών Οδοντ/χιών, διαδικασία βήμα προς βήμα''

11.30 Διάλειμμα

12.00 Ανδρέας Χατζημπατζάκης - ''Τεχνική εσωτερικών χρώσεων- Internal Live Stain στα κεραμικά''

13.30 Διάλειμμα

14.15 Νώντας Βλαχόπουλος- ''Ολοκεραμικές Αποκαταστάσεις''

15.45 Δημήτρης Χριστοβασίλης- ''Aπόδοση οπτικών ιδιοτήτων, οπαλισμός, φθορισμός σε μεταλλοκεραμική με το σύστημα Matrix''.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα κληρωθεί σε όσους έκαναν την εγγραφή τους και παρέμειναν μέχρι και την λήξη της Ημερίδας, ένα Σετ 4 πινέλων Synthesis MPF συνολικού κόστους 86€, προσφορά από την εταιρεία Aesthetic Team.

Υπεύθυνη διοργάνωσης η εκπαιδευτικός της Σιβιτανιδείου Σχολής κα Ζωή Γριμανέλη.

 


Η ΟΠΕΡΑ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ» ΣΤΟ 1ο ΕΠΑΛ ΤΗΣ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017 παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Σιβιτανιδείου Σχολής εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το μουσικό δράμα. Προηγήθηκε εισαγωγικό σεμινάριο για την όπερα, ώστε να αντιληφθούν οι μαθήτριες και οι μαθητές τη σύνδεση του αρχαίου δράματος με την όπερα, και ακολούθησε η παρουσίαση της διασκευής του μουσικού δράματος «Προμηθέας Δεσμώτης» σε μουσική σύνθεση Παναγιώτη Καρούσου και σκηνοθεσία Βασίλη Ασημακόπουλου, βασισμένη στην ομώνυμη τραγωδία του Αισχύλου σε μετάφραση Ιωάννη Γρυπάρη. Η παρουσίαση του εισαγωγικού σεμιναρίου «Η προσωδία ως συνδετικός κρίκος της όπερας με την αρχαία ελληνική τραγωδία» έγινε από την κα Γεωργία Δημοπούλου Διευθύντρια 1ου ΕΠΑΛ, την Δρ. Χρυσούλα Τσίγκρη, Σχ. Σύμβουλο Γαλλικών Δ.Ε. Α΄ Αθήνας που είχε και τον συντονισμό, την φιλόλογο Κωνσταντινιά Τσιρογιάννη, τον συνθέτη Παναγιώτη Καρούσο, την Δρ. Γεωργία Μαρκέα, Σχολική Σύμβουλο Μουσικής Δ.Ε. Α΄ Αθήνας . Συμμετείχαν η Μαρία Παπαδοπούλου-Πούλου, Σχολική Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης του 1ου ΕΠΑ.Λ., η Αθηνά Σαλωνίδου, Επίτιμη Σχολική Σύμβουλος Φυσικός Ραδιοηλεκτρολόγος και η Αικατερίνη Παναγιούλα Διακογεωργίου που έκανε αναφορά στο ιστορικό της όπερας «Προμηθέας Δεσμώτης»

 

Η μαθήτρια Αναστασία Παναγιωτοπούλου τραγούδησε ένα δείγμα προσωδίας σε μια φράση του Προμηθέα συνοδευόμενη στο πιάνο από την μαθήτρια Ελένη Ψαρρού. Οι μαθήτριες Δήμητρα Πρέκα, Αναστασία Παναγιωτοπούλου και Άννα Μαρία Κριστέα ανέγνωσαν το β’ στάσιμο της τραγωδίας Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου, ενώ αποσπάσματα του β’ επεισοδίου διάβασαν οι μαθήτριες Ιζαμπέλα Γκιώνη, Χαρούλα Γκρέση και Στυλιανή Βουργέντη.

Ο συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην σύνδεση όπερας - αρχαίας ελληνικής τραγωδίας και στην συνεισφορά της προσωδίας στην δημιουργία της κλασικής μουσικής.

 Ακολούθησε η παράσταση με πρωταγωνιστή τον Βασίλη Ασημακόπουλο, μπάσο, που ενσάρκωσε τον ακλόνητο επαναστάτη Τιτάνα Προμηθέα, την Ειρήνη Κώνστα, σοπράνο, στο ρόλο της Ιούς, τον Θεόδωρο Μπιράκο, τενόρο, και την σοπράνο Μαρίζα Κιοσέογλου, ενώ τους καλλιτέχνες συνόδεψε στο πιάνο ο Παντελής Λεγάκης..

 

9ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φωτογραφίας από το 3ο ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου Σχολής. «Στιγμές…»

 

Σήμερα, όλοι οι άνθρωποι σχεδόν ασχολούνται με τη φωτογραφία. Τώρα μάλιστα που ο καθένας έχει στη διάθεσή του ένα κινητό φωτογραφίζει κάθε στιγμή της ζωής του με περισσή ευκολία, είτε χαρούμενη είναι αυτή, είτε λυπημένη. Στόχος του διαγωνισμού αυτής της χρονιάς είναι η αποτύπωση διαφορετικών «στιγμών» της ζωής μας. Η νέα γενιά με δροσερή ματιά ξέρει να ξεπερνά τα προβλήματα κα να αντιμετωπίζει με αισιοδοξία «Στιγμές…».

Κανονισμός διαγωνισμού:

1) Μπορούν να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό μαθητές από όλα τα Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ της Ελλάδας.

2) Παρακαλούμε να υποβληθούν για κάθε μαθητή με αποστολή email δύο φωτογραφίες στην υψηλότερη ανάλυση που διαθέτει η συσκευή σας (Μηχανή ή κινητό) στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 3sivitanidios@gmail.com

3) Οι φωτογραφίες πρέπει να μην είναι προϊόντα ηλεκτρονικής επεξεργασίας (μοντάζ) και χωρίς επεμβάσεις στις αρχικές διαστάσεις της εικόνας (κοψίματα).

4) Τα στοιχεία επικοινωνίας του μαθητή: ονοματεπώνυμο, ηλικία, τάξη, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο και email, το σχολείο, τηλέφωνο και ηλεκτρονική διεύθυνση σχολείου οφείλουν να δηλωθούν στην Αίτηση Υποβολής Συμμετοχής

5)Προαιρετικά μπορεί να υποβληθεί και προτεινόμενος τίτλος για την κάθε φωτογραφία.

6)Τελευταία προθεσμα υποβολής των συμμετοχών αποτελεί η 31/1 του2018.

7) Αρχές Φεβρουαρίου του 2018 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα στα σχολεία και προσωπικά στους μαθητές‐τριες που διακρίθηκαν.

8) Οι πρώτες δέκα φωτογραφίες θα βραβευθούν στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας που θα γίνει σε χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο στο μηχανουργείο της Σιβιτανιδείου Σχολής το Μάιο του 2018.

Για περισσότερες πληροφορίες Τηλέφωνα : 210‐ 4857746, 4857683.

 

 

Εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού από το ΙΕΚ, το Πειραματικό ΙΕΚ Σιβιτανιδείου και το Άλμα Ζωής

 

Την Πέμπτη 7/12/2017 ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Σιβιτανιδείου Σχολής σε συνεργασία με τη διεύθυνση του ΙΕΚ και του Πειραματικού ΙΕΚ της Σ.Δ.Σ.Τ.Ε. διοργάνωσαν εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Την εκδήλωση πραγματοποίησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής», και παρακολούθησαν καταρτιζόμενοι και εκπαιδευτές του ΙΕΚ και του Πειραματικού ΙΕΚ της Σ.Δ.Σ.Τ.Ε.

 

Η ενημέρωση αφορούσε αφενός στο ιατρικό κομμάτι της νόσου, όπου οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για παράγοντες κινδύνου, για ευπαθείς ομάδες, για τρόπους πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης κ.α. Η κοινωνική λειτουργός του Συλλόγου, έπειτα, αναφέρθηκε στους ψυχολογικούς παράγοντες που μπορεί να εμποδίσουν ένα άτομο να κάνει προληπτικό έλεγχο αλλά και στα συναισθήματα που προκύπτουν μετά τη διάγνωση της νόσου. Τέλος, μια γυναίκα που έχει βιώσει η ίδια τη νόσο του καρκίνου του μαστού μοιράστηκε την εμπειρία της με το κοινό, απομυθοποιώντας τη νόσο και θέτοντάς τη σε ρεαλιστικά πλαίσια.

 

 

   Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί το συχνότερο κακόηθες νεόπλασμα των γυναικών στον δυτικό κόσμο και τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Στόχος είναι να αυξηθεί το ποσοστό της έγκαιρης διάγνωσης ώστε να μειωθούν οι θάνατοι από την ασθένεια. Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν, θεωρούμε ότι η γνώση είναι δύναμη και ότι η ρεαλιστική αντιμετώπιση των συνθηκών ελαχιστοποιεί τα «τέρατα» που συνηθίζουμε να δημιουργούμε στο μυαλό μας. «Η ζωή δεν είναι ποτέ ούτε τόσο όμορφη ούτε τόσο άσχημη όσο τη φανταζόμαστε, είναι όμως το μόνο που έχουμε», έλεγε ο Freud. Χρειάζεται να τη φροντίζουμε όσο μπορούμε επομένως.

 

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Σ.Δ.Σ.Τ.Ε, κ. Κοτονιάς, η Γενική Διευθύντρια της Σ.Δ.Σ.Τ.Ε, κα. Καλαντζή, η Διευθύντρια Οικονομικών κα Κατελάνου. Σημαντική ήταν και η παρέμβαση του Πανοσ. Αρχιμ. Δρ. Θεοδοσίου Μανώλη Βιοϊατρού-Κλινικού Ερευνητή Ογκολογίας..

 

13η Έκθεση Βιβλίου Συλλόγου Μονίμων Διοικητικών Υπαλλήλων Σιβιτανιδείου Σχολής

 

 

Ο Σύλλογος Μονίμων Διοικητικών Υπαλλήλων Σιβιτανιδείου Ιδρύματος (Σ.Μ.Δ.Υ.Σ.Ι.) διοργανώνει την 13η του Χριστουγεννιάτικη Έκθεση Βιβλίου στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων της Σχολής (Ισόγειο).

Aπό Δευτέρα 18-12-2017 μέχρι και Παρασκευή 22-12-2017 και ώρες 09:00 - 15:00.

Επισκεφθείτε την και αγοράστε ένα βιβλίο είτε για εσάς, είτε σαν δώρο για κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο.

Για τους μαθητές και τους σπουδαστές της Σιβιτανιδείου θα ισχύσει έκπτωση 10%.

 

Σας περιμένουμε!

 

 

 

 

Αιμοδοσία στη Σιβιτανίδειο Σχολή

 

Στα πλαίσια των κοινωνικών δράσεων του Σιβιτανιδείου Ιδρύματος την εβδομάδα 27 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε αιμοδοσία στη Σιβιτανίδειο Σχολή.Από τις μικροχειρουργικές επεμβάσεις μέχρι τις πολύωρες εγχειρήσεις από την αιμοκάθαρση μέχρι τη μεσογειακή αναιμία, από τη χορήγηση λευκών αιμοσφαιρίων μέχρι τα τροχαία ατυχήματα, παντού χρειαζόμαστε μονάδες αίματος.

 

Δίνοντας εθελοντικά αίμα, οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να βοηθήσουν να σωθούν έως και τρεις ζωές με μία μονάδα αίματος τους αλλά και περνώντας τη διαδικασία της αιμοληψίας ενδυναμώνουν τον οργανισμό τους, καθώς το σώμα αναγκάζεται να αναπαράγει το χαμένο αίμα με καινούρια λευκά αιμοσφαίρια και αιμοπετάλια.

 

 

 

 

 Δύο φορές τον χρόνο, Νοέμβριο και Μάιο, μαθητές από όλες τις Σχολικές μονάδες της Σιβιτανιδείου, σπουδαστές του ΙΕΚ της Σχολής, καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στις αιμοδοσίες που γίνονται σε συνεργασία με το Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ συγκεντρώνοντας περισσότερες από 400 μονάδες αίματος.

 

Για την Σιβιτανίδειο Σχολή την αιμοδοσία συντόνισαν: ο Γιατρός της Σχολής κος Χατζηιωακειμίδης Κώστας, οι Νοσηλευτές της Σχολής κα Τσαπανίδου Ελένη και κος Κατρισιώτης Κώστας καθώς και οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Ανδρικοπούλου Ελένη και Χατζηκωνσταντίνου Βάλλια.

 

ΤΟ ΙΕΚ ΤΗΣ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ

 

Η Σιβιτανίδειος Σχολή πιστή στις παρακαταθήκες των Ιδρυτών της προτάσσοντας το κοινωφελές έργο της σε πανθομολογούμενη δημιουργική πορεία 90 χρόνων, πραγματοποιεί προγράμματα και δράσεις με ομαδικό πνεύμα, ευαισθησία και αγάπη για τους νέους και την προκοπή τους. Με αυτά τα δεδομένα και μέσα από τους σκοπούς του Ιστορικού Εκπαιδευτικού –Κοινωφελούς Ιδρύματος το ΙΕΚ της ΣΔΣΤΕ οργάνωσε και υλοποίησε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, ενόψει της παγκόσμιας ημέρας ΑΜΕΑ, επίσκεψη έντεκα μαθητών του τμήματος μαγειρικής του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ΕΕΕΕΚ Ν. Ηρακλείου στη Σιβιτανίδειο Σχολή, με στόχο τη συνεργασία με τους καταρτιζόμενους-μάγειρες του ΙΕΚ στην παρασκευή ενός προϊόντος. Οι μαθητές με τους συνοδούς καθηγητές τους, περιηγήθηκαν αρχικά στους χώρους της Σιβιτανιδείου Σχολής, είδαν από κοντά τις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια διάφορων ειδικοτήτων και γνώρισαν την ιστορία του Ιδρύματος. Έπειτα για δύο ώρες, συνεργάστηκαν σε μικρές ομάδες με τους σπουδαστές του ΙΕΚ του τμήματος Μαγειρικής ώστε να παρασκευάσουν ένα προϊόν που τους υπέδειξαν οι εκπαιδευτές τους.

 

Αν βρισκόταν κανείς στο εργαστήριο την ώρα της δημιουργίας και παρατηρούσε τη συνεργασία των μαθητών με τους καταρτιζόμενους, τις αγκαλιές που έκαναν, την αλληλοβοήθεια, τα αστεία και τα γέλια τους μα και την επίτευξη τελικά του στόχου τους, θα χαιρόταν που είναι άνθρωπος.

«Ν' αγαπάς τα βουνά και τα πέλαγα, τους γνωστούς και τους άγνωρους τόπους, τα πουλιά, τα λουλούδια, τα σύννεφα, και πολύ ν' αγαπάς τους ανθρώπους»

Η Διεύθυνση του ΙΕΚ της ΣΔΣΤΕ ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Κοτονιά Γεώργιο που μας τίμησε με την παρουσία του καθώς και την εκπρόσωπο του Συμβουλευτικού Σταθμού Τσάμη Αικατερίνη. Επιπλέον, αισθάνεται την ανάγκη να απευθύνει θερμές ευχαριστίες για την πρωτοβουλία της ομαδικής αυτής δράσης των μαθητών και να συγχαρεί τους εκπαιδευτικούς συνοδούς του ειδικού αυτού σχολείου Ευγενιάδη Γεώργιο, Ιωσηφίδου Δήμητρα, Καραγιάννη Φώτη και Καρανάσιου Αγγελική καθώς και τους εκπαιδευτές του ΙΕΚ ΣΔΣΤΕ Θωμαϊδη Νικηφόρο και Ντάση Δημήτριο που μας έδωσαν τη χαρά και τη συγκίνηση αυτές τις μέρες αγάπης και αλληλεγγύης.“Arts et Metiers”.


 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΚ ΤΗΣ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης των σπουδαστών του ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου για την παγκόσμια ημέρα κατά του ιού του AIDS πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Αμφιθέτρο Χημικών.

Ομιλητής ήταν ο εκπαιδευτής του ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου Ιατρός κος Σιδηράς Αναστάσιος. Ο κος Σιδηράς μίλησε για τα Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα δίνοντας έμφαση στον ιό του AIDS. Μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση με τους σπουδαστές. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι σπουδαστές των ειδικοτήτων: Τεχνικός Αρτοποιϊας - Ζαχαροπλαστικής, Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ, Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας-Καλλωπισμού Νυχιών, Βοηθός ιατρικών εργαστηρίων, Στέλεχος τεχνολογίας και ελέγχου  τροφίμων και ποτών.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΣΤΗ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ ΣΧΟΛΗ

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Σιβιτανιδείου Σχολής εκδήλωση με θέμα «30 χρόνια Erasmus - Erasmus+ και ο ρόλος της Σιβιτανιδείου  Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων»Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση αυτή.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8


Βράβευση των αποφοίτων της Σιβιτανιδείου Σχολής που πέτυχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2017

 

Την Τετάρτη 15-11-2017 έγινε η βράβευση των αποφοίτων του 1ου, 2ου, 3ου και 4ου ΕΠΑΛ που πέτυχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2017 στα ΑΕΙ και ΤΕΙ στο κεντρικό προαύλιο της Σιβιτανιδείου Σχολης.

Δόθηκαν βραβεία για την επιτυχία τους και αναμνηστικά. Συνολικά 147 μαθητές μας (ποσοστό που ξεπερνά το 50%) πέτυχαν τον στόχο τους !!

Σ' όλους ευχόμαστε καλή πρόοδο και καλή σταδιοδρομία στη νέα φοιτητική τους ζωή !!

Για να δείτε τον πίνακα με όλα τα ονόματα των επιτυχόντων της Σιβιτανιδείου Σχολής πατήστε εδώ

 

Βιωματικό εργαστήρι μεταξοτυπίας- Τμήμα Γραφιστικής Σιβιτανιδείου Σχολής ΣΧΟΛΗ

 

       Εργαστηριακό Κέντρο  Σιβιτανιδείου Σχολής                                                                                                      

        ΤΟΜΕΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ                                                                                                                    Προς 

                                                                                                                                                                                         

                                                                                                                                                                        Διευθύνσεις   Δευτεροβάθμιας

                                                                                                                                                                              Εκπαίδευσης Αττικής                                                                                                                                                                                                                             

Σας γνωρίζουμε ότι στα πλαίσια του επαγγελματικού προσανατολισμού και της γνωριμίας των μαθητών των Γυμνασίων με τα ΕΠΑ.Λ., θεσπίσαμε τη δυνατότητα επισκέψεων μαθητών στα Εργαστήρια Γραφικών Τεχνών της Σιβιτανιδείου Σχολής.

Έτσι λοιπόν, προσκαλούμε τους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές Γυμνασίων να επισκεφθούν τα Εργαστήρια Γραφικών Τεχνών της Σιβιτανιδείου Σχολής με σκοπό να ενημερωθούν για τις ειδικότητες των Εφαρμοσμένων Τεχνών που λειτουργούν στη Σχολή (Γραφικών Τεχνών, Διακόσμησης και Επιπλοποιίας).

Στην επίσκεψη αυτή οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την τεχνική της μεταξοτυπίας και να τυπώσουν οι ίδιοι τα μπλουζάκια τους με φιγούρα, λογότυπο ή σχέδιο της αρεσκείας τους.

Για τον προγραμματισμό αυτών των επισκέψεων, σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους του εργαστηρίου για να ορίσουμε την ημερομηνία και την ώρα της επίσκεψης (Γιώργος Βλαχόπουλος, Μαργαρίτα Χαλκιά) στα τηλέφωνα 210 4857681 & 210 4857620. Για να εκτυπώσουν οι μαθητές τα μπλουζάκια, πρέπει να μας αποστείλετε το θέμα σε ηλεκτρονική μορφή και την ημέρα της επίσκεψης να έχετε στη διάθεσή σας τα μπλουζάκια.

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ ΣΤΗ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ ΣΧΟΛΗ

Σας ενημερώνουμε ότι η Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων σε συνεργασία με το ΙΚΥ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «30 χρόνια Erasmus+», την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 12:00 – 15:00, στο χώρο της Σχολής.

Καλούνται όσοι εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εκδήλωση να δηλώσουν συμμετοχή (ονοματεπώνυμο, κλάδο, σχολική μονάδα) μέχρι τις 23/11/2017 στο e-mail: diasyndesh@sivitanidios.edu.gr

 

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

 

 
 

 

«30 χρόνια Erasmus - Erasmus+ και ο ρόλος της Σιβιτανιδείου  Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων»

 

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

11:30 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ

12:00 «Έναρξη Εκδήλωσης» - Βασίλης Ζαφειρίου, Προϊστάμενος Τμήματος Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης, Εθνικών Φορέων και Σύνδεσης με την Παραγωγή  Σιβιτανιδείου Σχολής

12:05 Χαιρετισμός Γενικής Διευθύντριας Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, Ουρανίας Καλαντζή

12:10 «30 χρόνια επιτυχίας από το Εrasmus στο Εrasmus+»,Φώτιος Κ. Αθανασόπουλος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ειδικών Προγραμμάτων Διεθνών Υποτροφιών, ΙΚΥ

12:20 «30 χρόνια επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στο πρόγραμμα Εrasmus+»,  Δρ. Ντρούτσα Ειρήνη, Προϊσταμένη Τμήματος  Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ΙΚΥ

12:30 «Η χρησιμότητα των προγραμμάτων κινητικότητας στην ανάπτυξη των προσόντων μέσω του ECVET»,Κώστας Καλτσάς, Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ17 Ηλεκτρολόγων, Πρόεδρος ΕΤΕ

12:40 Διάλειμμα Ελαφρύ γεύμα.

13:10 «Τα plus(+) του Χάρτη Κινητικότητας»,Χαρά Κατελάνου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Οικονομικών Σιβιτανιδείου Σχολής

13:20 «Σιβιτανίδειος Σχολή και Erasmus+»,Χρήστος Κουτουλάκος, Διευθυντής 2ου ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου, Βικέντιος Γραμματικόπουλος, Εκπαιδευτικός 1ου ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου, Αγλαϊα Καραμαλάκη, Εκπαιδευτικός 3ου ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου, Μαθητές Σιβιτανιδείου

14:00 Απονομή πιστοποιητικού κινητικότητας στους συμμετέχοντες μαθητές

 

Συντονιστής: Βασίλης Ζαφειρίου, Προϊστάμενος Τμήματος Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Ένωσης, Εθνικών Φορέων και Σύνδεσης με την Παραγωγή  Σιβιτανιδείου Σχολής


Η απώλεια του Σωτήρη Κανελλόπουλου βυθίζει σε θλίψη την οικογένεια της Σιβιτανιδείου Σχολής

Η Διοίκηση, το Εκπαιδευτικό και Διοικητικό προσωπικό της Σιβιτανιδείου Σχολής εκφράζουν την βαθειά οδύνη τους για την απώλεια του αγαπημένου μας συναδέλφου και φίλου Σωτήρη Κανελλόπουλου. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι Σωτήρη μας.... Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Από το Γραφείο του Προέδρου της ΕΕ της Σιβιτανιδείου Σχολής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

"Το απρόσμενο μαντάτο σου μας σοκάρισε όλους. Η οικογένεια του Σιβιτανιδείου Ιδρύματος γίνεται τώρα φτωχότερη. Σ' ευχαριστούμε για όσα προσέφερες στη Σχολή μας. Προσωπικά νιώθω συγκλονισμένος, γιατί αγωνιστήκαμε και πορευτήκαμε μαζί και σε καλούς και σε δύσκολους καιρούς, με κοινό στόχο το καλό της Σχολής μας. Καλό ταξίδι φίλε Σωτήρη."

Γ. Κοτονιάς

 

Θα αποχαιρετήσουμε τον αγαπημένο μας Σωτήρη την Τρίτη 14/11/17 στις 15:00 στο Κοιμητήριο του Αγίου Δημητρίου.


Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να αποδωθούν στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου της Σιβιτανιδείου Σχολής, προκειμένου να θεσμοθετηθούν 2 υποτροφίες για μαθητές της Σχολής στη μνήμη του εκλιπόντος.

 

 

O Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών επισκέφθηκε την Σιβιτανίδειο Σχολή

Την Δευτέρα 6/11/17 στο αμφιθέατρο των Χημικών της Σιβιτανιδείου Σχολής, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Τζανέτος Φιλιππάκος συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος κ. Παπαπροδρόμου Γεώργιο και συνεργάτη του, πραγματοποίησαν διάλεξη με θέμα το «Ασφαλές Διαδίκτυο» σε καθηγητές και μαθητές της Σχολής μας.

Η όλη εκδήλωση έτυχε εξαιρετικής επιτυχίας και μέσα από την παρουσίαση και την συζήτηση που ακολούθησε ο Γενικός Γραμματέας και οι συνεργάτες του, μεταφέραν μηνύματα ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και επιστημονικών γνώσεων, προς τους μαθητές μας προκειμένου να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο με ασφάλεια.

Ευχαριστούμε τον κ. Φιλιππάκο και τον κ Παπαπροδρόμου για την διάλεξη αλλά και για τον χρόνο που αφιέρωσαν παρά το εξαιρετικά βαρύ καθημερινό τους πρόγραμμα, και ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.

 

 

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2017 - ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ

 

 

Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 μαθητές από όλες τις Σχολικές μονάδες της Σιβιτανιδείου Σχολής συμμετείχαν στην παρέλαση του Δήμου Καλλιθέας, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Εθνική επέτειο. Για πρώτη φορά το άγημα της Σιβιτανιδείου συνόδευε ομάδα κρουστών που αποτελούνταν από μαθητές της Σχολής.

 

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας για την άψογη παρουσία τους  και ευχαριστούμε τις εκπαιδευτικούς κ.κ. Δέσποινα Τζελέπη και Γεωργία Κατσαρδή για τον συντονισμό.

 

Εκ μέρους της Διοίκησης της Σιβιτανιδείου Σχολής στεφάνι κατέθεσε η Υποδιευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ κα. Κωνσταντινιά Τσιρογιάννη. 

 

90 ΧΡΟΝΙΑ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΑΙ ΛΟΥΪΖΟΣ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΗΣ

Βασίλειος Σιβιτανίδης (1830-1921): Γιός του Κύπριου Ιερώνυμου Σιβιτανίδη, γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1830, όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του. Έμπορος που δραστηριοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια, συνέδραμε στην πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη της Ελληνικής παροικίας υποστηρίζοντας με δωρεές εκπαιδευτικά ιδρύματα και κοινωφελή σωματεία. Ο Βασίλειος Σιβιτανίδης, πέθανε το 1921.

Το 1921 ανοίγει η διαθήκη του Βασιλείου Σιβιτανίδη, σύμφωνα με την οποία κληροδότησε στο ελληνικό κράτος αιγυπτιακά χρεόγραφα και λίρες, αξίας 3.000.000 χρυσών ελληνικών δραχμών.Η τεράστια περιουσία του περιέρχεται στο Ελληνικό κράτος, προκειμένου με τις προσόδους της να ιδρυθεί μια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων, στο όνομα του διαθέτη και του αδελφού του Λουίζου, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα και κυρίως σύμφωνα με την περίφημη Παρισινή Σχολή “Arts et Metiers”.

 

Το κληροδότημα χρησιμοποιήθηκε για την ίδρυση και συντήρηση Τεχνικής Σχολής. Η «Σιβιτανίδειος Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων» ιδρύθηκε έξι χρόνια (1927) μετά το θάνατό του και λειτούργησε για πρώτη φορά το σχολικό έτος 1929-30 στο νοικιασμένο χώρο του πρώην εργοστασίου «Πιλοποιία Αθηνών» επί της οδού Θεσσαλονίκης στα Πετράλωνα. Τον Δεκέμβριο του 1931 η Σιβιτανίδειος εγκαταστάθηκε στα νέα κτίρια στην Καλλιθέα και για τα επόμενα πενήντα περίπου χρόνια απετέλεσε τη μοναδική ελληνική δημόσια σχολή τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

 

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ/ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΕ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΌΤΙ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ/ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπήκοους Τρίτων χωρών, ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 17 ετών και άνω, χωρίς διακρίσεις και με βάση την αρχή της ίσης μεταχείρισης, μέσα στο πλαίσιο διασφάλισης της ισότητας των ευκαιριών πρόσβασης και ένταξης στη δια βίου μάθηση. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του κάθε κύκλου σπουδών θα παρέχεται Βεβαίωση Επιτυχούς Ολοκλήρωσης του Προγράμματος, για το αντίστοιχο επίπεδο παρακολούθησης.Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευόμενοι θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι, ώστε να λαμβάνουν μέρος στις ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων.

 

ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΡΩΙΝΑ και ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ (εφόσον συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός συμμετεχόντων)

 • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ: 150 ώρες
 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: 3 ώρες – 2 φορές την εβδομάδα (6 ώρες εβδομαδιαίως)

 • Οι συμμετέχοντες με αποδεδειγμένα κοινωνικά κριτήρια (ανεργία, πολυτεκνία κλπ) δικαιούνται μειωμένα δίδακτρα.

 • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210.4857672 – 210.4857716 – 210.4857711

  Email: kedivim2sdste@gmail.com

  FAX: 210.4857711

"Learning Greek as a foreign language – Levels A1 to B2” We would like to inform you that the Lifelong Learning Centre of Sivitanidios Public School of Trades and Vocations (KEDIVIM2) will provide Greek Lessons for Foreigners – Levels A1 to B2. The duration of the programme will be 150 hours per level and will last about 6 months (6 hours per week – twice a week). The participants will acquire a Certificate of Attendance after having completed each Level. They can also take part (if they are willing to) in the Official Greek Examinitations of the greek – language certification (Greek Ministry of Education, Research and religious affairs). APPLICATIONS: NOVEMBER 1ST TO NOVEMBER 30TH 2017 (SENT BY EMAIL - FAX OR DELIVERED TO THE SECRETARIAT OF KEDIVIM2 151 THESSALONIKIS STR, KALLITHEA STATION, 2nd FLOOR). THE APPLICATIONS MUST BE NECESSARILY ACCOMPANIED BY A COPY OF THE IDENTITY OR PASSPORT DOCUMENT • MORNING OR EVENING CLASSES • IMPLEMENTATION PERIOD PER LEVEL: 150 hours • COST OF PARTICIPATION: 300 € • IMPLEMENTATION: 3 hours – Twice a week (6 hours/ week) Participants with proven social criteria (unemployment, parents of large families, etc.) are entitled to reduced fees. Phone numbers: 210.4857672 - 210.4857716 - 210.4857711 Email: kedivim2sdste@gmail.com FAX: 210.4857711


ΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ- ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ ΣΧΟΛΗ   

Ανακοινώνονται οι οριστικοί πίνακες με τα ονόματα των αποφοίτων ΕΠΑΛ που επιλέχθηκαν να συμμετέχουν σε Τμήματα Τάξης Μαθητείας που θα λειτουργήσουν στις σχολικές μονάδες της Σιβιτανιδείου Σχολής (2017-2018) μετά την διαδικασία των ενστάσεων. Οι απόφοιτοι που επιλέχθηκαν παρακαλούνται να επικοινωνήσουν ΑΜΕΣΑ με τις σχολικές μονάδες που υπέβαλαν την αίτηση τους.


Η ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ" ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Δ. (ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ)

Στα πλαίσια του προγράμματος "Εγγύηση για τη νεολαία" του ΟΑΕΔ, η Σιβιτανίδειος Σχολή συμμετείχε με δικό της περίπτερο στην ημερίδα "Ημέρες εργασίας για νέους (Youth Fairs) 15-24 ετών” που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο Περιστερίου.

Στην ημερίδα λειτουργούσαν εργαστήρια ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης με θέματα πρακτικές οδηγίες/τεχνικές για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη των νέων στη διαδικασία αναζήτησης και εξεύρεσης εργασίας.

 

Το συνολικό πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους 15-24 ετών και τους δίνει την δυνατότητα να:

 • να επικοινωνήσουν με φορείς της αγοράς εργασίας
 • να βελτιώσουν τα προσόντα και τις σπουδές τους
 • να βρούν θέσεις πρακτικής άσκησης και μαθητείας
 • να βρούν την εργασία που τους ταιριάζει

Το περίπτερο της Σιβιτανιδείου επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων , ο Δήμαρχος Περιστερίου κος Ανδρέας Παχατουρίδης, και η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ κα Καραμεσίνη Μαρία.

Για την λειτουργία του περιπτέρου ευχαριστούμε τον κ. Ζαμπέτη Ηρακλή ωρομίσθιο εκπαιδευτή του  ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου, την κα Σάββα Δήμητρα και τον κ. Σπύρο Παπακωνσταντίνου.

 

ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ

Η κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων.

Στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου της Σχολής βρίσκεται η κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων. Η αίθουσα έχει χωρητικότητα 200 ατόμων. Είναι εξοπλισμένη με σύγχρονη οπτικοακουστική εγκατάσταση, υπερυψωμένη σκηνή, κλιματισμό και διαθέτει ανεξάρτητο control room. Ανάλογα με τις ανάγκες μπορεί να καλύψει σεμινάρια, διαλέξεις, ομιλίες, υπηρεσίες εκπαίδευσης, εκθέσεις, workshops, δημιουργικές & καλλιτεχνικές δράσεις. Στους βοηθητικούς χώρους της αίθουσας πραγματοποιείται 2 φορές το χρόνο η αιμοδοσία όλων των σχολικών μονάδων της Σιβιτανιδείου. Η αίθουσα υποστηρίζεται από την Τεχνική Υπηρεσία της Σχολής και τους καθηγητές του τομέα Ηλεκτρολογίας & Ηλεκτρονικής του 2ου ΕΠΑΛ.

 

Αμφιθέατρο Χημικών.

Στον πρώτο όροφο του κεντρικού κτιρίου βρίσκεται το αμφιθέατρο χημικών. Η αίθουσα έχει χωρητικότητα 80 θέσεων και διαθέτει διαδραστικό πίνακα και ηχητική εγκατάσταση. Χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση διαλέξεων, σεμιναρίων, ομιλιών και άλλων δράσεων από όλες τις εκπαιδευτικές δομές της Σιβιτανιδείου. Η αίθουσα υποστηρίζεται από την Τεχνική Υπηρεσία της Σχολής και τους καθηγητές του τομέα Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του 1ου ΕΠΑΛ.

 

Θέατρο.

Στο ισόγειο του κτιρίου που στεγάζει το 3ο ΕΠΑΛ βρίσκεται το Θέατρο της Σχολής. Ο χώρος διαθέτει ηχητική εγκατάσταση, σύγχρονο projector, κλιματισμό και ανεξάρτητο control room και βοηθητικούς χώρους-καμαρίνια. Η αίθουσα έχει χωρητικότητα 100 ατόμων. Η αίθουσα μπορεί να καλύψει καλλιτεχνικές δράσεις (θεατρικές και μουσικές παραστάσεις), σεμινάρια, διαλέξεις, ομιλίες, υπηρεσίες εκπαίδευσης, και εκθέσεις. Η αίθουσα υποστηρίζεται από τους εκπαιδευτικούς του 3ου ΕΠΑΛ.

 

Το αίθριο.

Το μεράκι και η δουλειά των μαθητών και των καθηγητών του 4ου ΕΠΑΛ μεταμόρφωσαν έναν μέχρι πριν αναξιοποίητο χώρο σε πολυχώρο εκδηλώσεων. Στο αίθριο του πρώτου ορόφου υπάρχει πλέον η δυνατότητα προβολών με τη χρήση projector και μόνιμη ηχητική εγκατάσταση. Το αίθριο χρησιμοποιείται από το απογευματινό μας σχολείο και καλύπτει ;όλες τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του, όπως και το εβδομαδιαίο του συσσίτιο.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ TOY ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ

Το Κέντρο δια βίου μάθησης της Σιβιτανιδείου Σχολής καλεί όσους ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση για τα παρακάτω προγράμματα:

 • Σεμινάριο ειδίκευσης Λεμφικού Μασάζ διάρκειας 32 ωρών. Αφορά Απόφοιτους – Σπουδαστές – Φοιτητές Αισθητικής Τέχνης. Σάββατο – Κυριακή 4 – 5/11/2017 & 11 – 12/11/2017. Ώρες υλοποίησης: 10:00 – 17:00. Κόστος συμμετοχής 50€. Αιτήσεις έως τις 27/10/2017.
 • Ξένες Γλώσσες για Ενήλικες – Προετοιμασία για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας – Αιτήσεις έως τις 20/10/2017

Σύντομα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες για τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας για αλλοδαπούς – Greek language lessons for foreigners Επίπεδα Α1 – Α2 & Β1 – Β2 – Levels A1 – A2 & B1 – B2.Προετοιμασία για το πιστοποιητικό Ελληνομάθειας του Υπουργείου Παιδείας Preparation for the Examinations of the Greek Language Certificate.

INFO: Lifelong Learning Centre of Sivitanidios Public School of Trades and Vocations Tel: +302104857711 - +302104857672 Email: kedivim2sdste@gmail.com. 

 

ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Γ' ΤΑΞΗ ΕΠΑ.Λ.

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας η διδακτέα – εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ τάξης Ημερήσιων ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2017-2018.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ- ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ ΣΧΟΛΗ

Οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ που επιθυμούν να συμμετέχουν σε Τμήματα Τάξης Μαθητείας που θα λειτουργήσουν στις σχολικές μονάδες της Σιβιτανιδείουυ Σχολής (2017-2018) παρακαλούνται να ενημερωθούν για την διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ ΣΤΟ 1ο Σχολικό Street Festival

street fesΤο Σάββατο 7 Οκτωβρίου η Σιβιτανίδειος Σχολή συμμετείχε στο 1ο σχολικό Street Festival τέχνης και αποδοχής.Στο χώρο που μας φιλοξένησε εκτέθηκαν φωτογραφίες και έργα των μαθητών της Σχολής.

Παρόλο που ο καιρός δεν βοήθησε, τον χώρο της Σιβιτανιδείου επισκέφθηκε πολύς κόσμος, μεταξύ των οποίων, η Γενική Διευθύντρια της Σιβιτανιδείου Σχολής κ. Ράνια Καλαντζή, η Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ κ. Γεωργία Δημοπούλου, ο Διευθυντής και ο Υποδιευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ κ.κ. Κουτουλάκος Χρήστος και Χαλκίδης Κώστας, ο Διευθυντής του 3ου ΕΠΑΛ κ. Μπαφούνης Γιάννης, ο Διευθυντής του 4ου ΕΠΑΛ κ. Βλάνδος Γιάννης, αλλά και πολλοί μαθητές και συνάδελφοι.

 

5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Η 5η Οκτωβρίου έχει οριστεί από το 1994 από την ΟΥΝΕΣΚΟ ως «Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών», προκειμένου να τιμήσει τους εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο.

Σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικών είναι να κινητοποιήσει την υποστήριξη για τους εκπαιδευτικούς και να διασφαλίσει ότι οι ανάγκες των μελλοντικών γενεών θα συνεχίσουν να πληρούνται από τους εκπαιδευτικούς.

 

ΣΧΟΛΙΚΟ Street Festival

street fesΗ Σιβιτανίδειος (1ο, 2ο, 3ο και 4ο ΕΠΑΛ) θα συμμετέχει στο 1ο σχολικό Street Festival το Σάββατο 7 Οκτωβρίου.

Καλούμε μαθητές και καθηγητές να έρθουν στη γιορτή στον πεζόδρομο της Ερμού (στο ύψος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων) από τις 4:30 μμ έως και τις 8:30μμ που θα κρατήσουμε το δικό μας χώρο, αλλά μπορούν να μείνουν μέχρι τις 12 το βράδυ για να δουν τα πολιτιστικά δρώμενα και να παρακολουθήσουν τη συναυλία.

Η Σιβιτανίδειος θα έχει δικό της χώρο όπου θα εκτεθούν έργασίες μαθητών της.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το σύλλογο εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών: Δίκτυο Τέχνης και Δράσης (Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια), με την υποστήριξη του ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ και υποστηρίζεται από τον Συνήγορο του Πολίτη/Συνήγορο του Παιδιού και από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Για ένα απόγευμα, στην καρδιά της Αθήνας, σε ένα σημείο της πόλης από εκείνα με τον πιο έντονο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα, σε ένα σημείο Πέρασμα λαών, η σχολική κοινότητα θα μοιραστεί τον Κοινό Τόπο με συλλογικότητες, καλλιτέχνες, οργανώσεις, κοινότητες μεταναστών, πρόσφυγες, εκπρόσωπους ευπαθών ομάδων κ.α., για να μιλήσουν και να διεκδικήσουν όλοι μαζί την Αποδοχή και την Συμπερίληψη του Διαφορετικού.

Υπαίθρια έκθεση με έργα των : WD-Wild Drawing και Mhamad Nakam

Συμμετέχουν τα μουσικά σχήματα/Μουσικοί:

Babu Gaye, JUSU FOLI SAFARA DJEMBE, FRoOTs SaLaD, The Bad Slide Stam, και η Διαπολιτισμική χορωδία Εθνικής Λυρικής Σκηνής/Ίδρυμα Νιάρχου

Την παρέλαση από το Μοναστηράκι στο Φεστιβάλ, που θα ξεκινήσει στις 8μμ, θα οδηγήσουν οι: QUILOMBO και οι Abada Capoeira.


ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟ ΣΧΟΛΗ

street fesΤη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου γιορτάστηκε στη Σιβιτανίδειο Σχολή η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, που φέτος έχει ως κεντρικό σύνθημα: «ΑΘΛΟΥΜΑΙ –ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ».

Οι μαθητές και μαθήτριες όλων των σχολικών μονάδων της Σιβιτανιδείου Σχολής είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις / δραστηριότητες και να παρακολουθήσουν ταινίες με θέμα τον αθλητισμό.

Το 3ο ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου είχε επίσημο καλεσμένο τον κ. Βασίλη Βούζα, προπονητή στην ομάδα νέων του Ολυμπιακού και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, που μίλησε στους μαθητές για τα οφέλη του αθλητισμού.

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ

Μετά από εργασίες που διήρκησαν 5 μήνες ολοκληρώθηκε η ανάπλαση του αθλητικού κέντρου της Σιβιτανιδείου Σχολής. Μετά τις εργασίες η Σιβιτανίδειος Σχολή διαθέτει 2 γήπεδα βόλευ, 1 γήπεδο μπάσκετ, 1 γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 και στίβο. 'Ολα αυτά σε συνδυασμό με το κλειστό γήπεδο και την αίθουσα οργάνων γυμναστικής που υπήρχαν ήδη, καθιστούν το αθλητικό κέντρο στης Σιβιτανιδείου ως ένα από τα πληρέστερα και πλέον σύγχρονα σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης στην Ελλάδα.

Για τις φωτογραφίες ευχαριστούμε: τον μαθητή του 3ου ΕΠΑΛ Σταύρο Γαβριλάκη και τον ωρομίσθιο εκπαιδευτή του Πειραματικού ΙΕΚ κ Νίκο Πολέμη.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Η ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ" ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Δ.

Στα πλαίσια του προγράμματος "Εγγύηση για τη νεολαία" του ΟΑΕΔ η Σιβιτανίδειος Σχολή συμμετείχε με δικό της περίπτερο στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους 15-24 ετών και τους δίνει την δυνατότητα να:

 • να επικοινωνήσουν με φορείς της αγοράς εργασίας
 • να βελτιώσουν τα προσόντα και τις σπουδές τους
 • να βρούν θέσεις πρακτικής άσκησης και μαθητείας
 • να βρούν την εργασία που τους ταιριάζει
 

Το περίπτερο της Σιβιτανιδείου επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Καλλιθέας κος Κάρναβος,η Αντιπρύτανης του Χαροκοπείου πανεπιστημίου κα Λαζαρίδη, ο κος Γαϊτάνης από τον ΕΟΠΕΠ, ο κος Ανδρεάδης πρόεδρος τεχνολογίας του Erasmus, ο υπεύθυνος του προγράμματος του ΟΑΕΔ κ Καραχάλιος, η κα Διακουμάκου από το Υπουργείο Εργασίας, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Σιβιτανιδείου κ Κοτονιάς, και πλήθος κόσμου.

Για την λειτουργία του περιπτέρου ευχαριστούμε τον κο Ζαμπέτη Ηρακλή ωρομίσθιο εκπαιδευτή του ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου τον κο Γεώργιο Σαλαμούρα ωρομίσθιο εκπαιδευτή του Πειραματικού ΙΕΚ και τους κ.κ. Κουτουλάκο Χρήστο και Χαλκίδη Κώστα διευθυντή και υποδιευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου.

Η επόμενη δράση στα πλαίσια του προγράμματος είναι στις 14 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο Περιστερίου όπου πάλι η Σιβιτανίδειος Σχολή θα συμμετέχει με περίπτερο.

 

ΤΕΛΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΙΕΚ ΓΙΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017-2018

Για να δείτε τους τελικούς πίνακες μοριοδότησης των υποψηφίων ωρομίσθιων εκπαιδευτών του ΙΕΚ που υπέβαλαν αίτηση για το φθινοπωρινό εξάμηνο του έτους 2017 -2018 που προέκυψαν μετά από την εξέταση των ενστάσεων


ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΙΕΚ ΓΙΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017-2018

Για να δείτε τους προσωρινούς πίνακες μοριοδότησης των υποψηφίων ωρομίσθιων εκπαιδευτών του ΙΕΚ που υπέβαλαν αίτηση για το φθινοπωρινό εξάμηνο του έτους 2017 -2018

Η υποψήφια Μασσαβέτα Αννέτα δεν μοριοδοτήθηκε λόγω μη προσκόμισης βασικού τίτλου σπουδών

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ

Τυχόν ενστάσεις κατά των προσωρινών αποτελεσμάτων υποβάλλονται εγγράφως σε αποκλειστική προθεσμία τριών εργάσιμων ημερών από την επομένη της ανάρτησης των προσωρινών αποτελεσμάτων στην ιστοσελίδσ της Σ.Δ.Σ.Τ.Ε. (από 20/09/2017 έως 22/09/2017)


Από τα ΕΠΑΛ της Σιβιτανιδείου στην Ιατρική και στα ΑΕΙ

Φέτος ήταν μια ξεχωριστή χρονιά για τη Σχολή μας, μιας και το ποσοστό επιτυχίας στις Πανελλαδικές εξετάσεις ήταν ιδιαίτερα υψηλό, αγγίζοντας το 40% για όλες τις Σχολικές μας μονάδες. Θα πρέπει όμως να κάνουμε μια ιδιαίτερη αναφορά στους μαθητές μας που πέτυχαν τις υψηλότερες επιδόσεις και πέρασαν σε Πανεπιστημιακές Σχολές.

 • Ο μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ Κουτσοκώστας Αθανάσιος πέρασε στην Ιατρική Πατρών
 • H μαθήτρια του 1ου ΕΠΑΛ Ζαραβίνου Χρυσούλα πέρασε στο τμήμα Εκπαιδευσης & Αγωγής στην Προσχολική ηλικία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 • Ο μαθητής του 2ου ΕΠΑΛ Μουρούνας Ιάσων πέρασε στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών.
 • Ο μαθητής του 3ου ΕΠΑΛ Γεωργίου Νικήτας πέρασε στο τμήμα Μηχανικών Μεταλλείων και Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου
 • η μαθήτρια του 3ου ΕΠΑΛ Ρούσση Ελένη πέρασε στο τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δημοκρίτειου Παναπιστημίου Θράκης

Επίσης ακόμα 142 απόφοιτοι της Σχολής μας πέρασαν σε διάφορα τμήματα των ΤΕΙ. Για να δείτε τον πίνακα με όλα τα ονόματα των επιτυχόντων της Σιβιτανιδείου Σχολής πατήστε εδώ. Καλή σταδιοδρομία σε όλους


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΙΕΚ) ΤΗΣ ΣΙΒΙΤΑΝΙ∆ΕΙΟΥ ∆ΗΜΟΣΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ TΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2017-2018

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν την δήλωσή τους ηλεκτρονικά από 1-9-2017 ώρα 12.00 (ημερομηνία και ώρα έναρξης υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων) έως 8-9-2017 ώρα 14.00 (ημερομηνία και ώρα λήξης υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων) αφού διαβάσουν την:

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ

 • Πριν την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης διαβάστε τους όρους χρήσης της ιστοσελίδας πατώντας εδώ
 • Για να υποβάλετε την αίτησή σας ηλεκτρονικά πατήστε εδώ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΙΕΚ ΤΗΣ ΣΙΒΙΤΑΝΙ∆ΕΙΟΥ ∆ΗΜΟΣΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ TΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2017-2018

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά τους στην Γραμματεία του Πειραματικού Ι.Ε.Κ από 04-09-2017 μέχρι και 08-09-2017 αφού διαβάσουν την:

 • Προκήρυξη και τις ειδικότητες του Πειραματικού Ι.Ε.Κ πατώντας εδώ

 

Τελευταίες Εκδηλώσεις
 • 03 Μάιος 2018
  2016-1-EL01-KA104-022924

  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑ1 Β ΡΟΗ ΔΟΥΒΛΙΝΟ/ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

  ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ: "ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ. Η ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ & Η ΤΗΛΕ

  Περισσότερα
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20

sivi 12

Ακολουθήστε μας στα Social Media

ΔΙΟΙΚΗΣΗ
 ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΣ Facebook
 Erasmus+ Facebook
ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ
 1ο ΕΠΑΛ Facebook
 2ο ΕΠΑΛ Facebook
 3ο ΕΠΑΛ Facebook
 4ο ΕΠΑΛ Facebook
ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ
 ΙΕΚ Facebook
 ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ Facebook

ΝΕΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Σύνδεσμοι

 mainlogopedias
 diavgeia web new  logo iep
 mainlogopedias