Με επιλογή (Click) μπορείτε να δείτε την εικόνα σε μεγένθυση

ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

Στη Σιβιτανίδειο Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων (Σ.Δ.Σ.Τ.Ε.) λειτουργούν

 • Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης
 • Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2
 • Πειραματικό Ι.Ε.Κ
Πειραματικό Ι.Ε.Κ
 • Διεύθυνση Πειραματικού Ι.Ε.Κ >

  Το πειραματικό Ι.Ε.Κ. διοικείται από Διευθυντή και από Yποδιευθυντή.

  Υποδιευθύντρια Πειραματικού ΙΕΚ

  • Βασιλείου Παναγιώτα, Θεατρικών σπουδών Τηλέφωνο: +30.210-485-7711
  Περισσότερα
 • Γραμματεία πειραματικού Ι.Ε.Κ >

  ‘Ωρες λειτουργίας : ‘Ωρες λειτουργίας : 15:00 - 20:45καθημερινά

  <Τηλέφωνο : +30.210-485-7716

  Περισσότερα

 • Ειδικότητες Πειραματικού Ι.Ε.Κ >

  Το πειραματικό Ι.Ε.Κ την περιοδο 2016-2017 λειτούργησε τις παρακάτω ειδικότητες

  • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ & ΠΑΡΕΜΦΕΡΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
  • ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ
  • ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
  • ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΡΕΠΟΡΤΕΡ
  Περισσότερα
 • 1

Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

 • Διεύθυνση ΙΕΚ >

  Τα Ι.Ε.Κ. διοικούνται από Διευθυντή και από Yποδιευθυντές.

  Διευθύντρια ΙΕΚ

  Βασιλική Ζαφείρη, Οδοντίατρος Τηλέφωνο: +30.210-485-7702  

  Υποδιευθυντές ΙΕΚ

  • Θεοχαρόπουλος Θεοχάρης
  • Φίλιππα Κυριακή

  Τηλέφωνο: +30.210-485-7703

  Περισσότερα
 • Γραμματεία του ΙΕΚ >

  gis3

  Η Γραμματεία του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης στεγάζεται στο ισόγειο της Σιβιτανιδείου Σχολής.

  Τηλέφωνα επικοινωνίας: +30.210-485-7652, +30.210-485-7603, +30.210-485-7622

  Fax: +30.210-485-7773

  Email: siv_iek@sivitanidios.edu.gr

  Περισσότερα
 • ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ ΙΕΚ >

  Πριν την έναρξη των μαθημάτων του φθινοπωρινού και του εαρινού εξαμήνου (περίπου στις αρχές των μηνών Σεπτεμβρίου και στα μέσα Ιανουαρίου αντίστοιχα ), λαμβάνει χώρα η διαδικασία επιλογής των νέων καταρτιζομένων.

  Περισσότερα
 • Καταρτιζόμενοι ΙΕΚ >

  ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΩΝ

  Πριν την έναρξη των μαθημάτων του φθινοπωρινού και του εαρινού εξαμήνου (περίπου στις αρχές των μηνών Σεπτεμβρίου και στα μέσα Ιανουαρίου αντίστοιχα ), λαμβάνει χώρα η διαδικασία επιλογής των νέων καταρτιζομένων.

  Περισσότερα
 • Απόφοιτοι >

  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

  Οι απόφοιτοι του Ι.Ε.Κ. Σιβιτανιδείου (που έχουν αποκτήσει Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης ) έχουν δικαίωμα συμμετοχής από κοινού με τους αποφοίτους όλων των υπολοίπων (δημοσίων, ιδιωτικών, του Ο.Α.Ε.Δ. ) Ι.Ε.Κ. της χώρας στη διαδικασία της πιστοποίησης επαγγελματικής κατάρτισης. Η πιστοποίηση επαγγελματικής κατάρτισης

  Περισσότερα
 • Δράσεις >

  Οι καταρτιζόμενοι του Ι.Ε.Κ Σιβιτανιδείου έχουν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της κατάρτισής τους να συμμετάσχουν σε ποικίλες δραστηριότητες που οργανώνονται από αυτό ή σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες και εκπαιδευτικές μονάδες της Σχολής και με εξωτερικούς φορείς.

  Περισσότερα
 • 1
 • 1

Εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού από το ΙΕΚ, το Πειραματικό ΙΕΚ Σιβιτανιδείου και το Άλμα Ζωής

 

Την Πέμπτη 7/12/2017 ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Σιβιτανιδείου Σχολής σε συνεργασία με τη διεύθυνση του ΙΕΚ και του Πειραματικού ΙΕΚ της Σ.Δ.Σ.Τ.Ε. διοργάνωσαν εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Την εκδήλωση πραγματοποίησε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής», και παρακολούθησαν καταρτιζόμενοι και εκπαιδευτές του ΙΕΚ και του Πειραματικού ΙΕΚ της Σ.Δ.Σ.Τ.Ε.

 

Η ενημέρωση αφορούσε αφενός στο ιατρικό κομμάτι της νόσου, όπου οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για παράγοντες κινδύνου, για ευπαθείς ομάδες, για τρόπους πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης κ.α. Η κοινωνική λειτουργός του Συλλόγου, έπειτα, αναφέρθηκε στους ψυχολογικούς παράγοντες που μπορεί να εμποδίσουν ένα άτομο να κάνει προληπτικό έλεγχο αλλά και στα συναισθήματα που προκύπτουν μετά τη διάγνωση της νόσου. Τέλος, μια γυναίκα που έχει βιώσει η ίδια τη νόσο του καρκίνου του μαστού μοιράστηκε την εμπειρία της με το κοινό, απομυθοποιώντας τη νόσο και θέτοντάς τη σε ρεαλιστικά πλαίσια.

 

 

   Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί το συχνότερο κακόηθες νεόπλασμα των γυναικών στον δυτικό κόσμο και τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα. Στόχος είναι να αυξηθεί το ποσοστό της έγκαιρης διάγνωσης ώστε να μειωθούν οι θάνατοι από την ασθένεια. Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν, θεωρούμε ότι η γνώση είναι δύναμη και ότι η ρεαλιστική αντιμετώπιση των συνθηκών ελαχιστοποιεί τα «τέρατα» που συνηθίζουμε να δημιουργούμε στο μυαλό μας. «Η ζωή δεν είναι ποτέ ούτε τόσο όμορφη ούτε τόσο άσχημη όσο τη φανταζόμαστε, είναι όμως το μόνο που έχουμε», έλεγε ο Freud. Χρειάζεται να τη φροντίζουμε όσο μπορούμε επομένως.

 

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Σ.Δ.Σ.Τ.Ε, κ. Κοτονιάς, η Γενική Διευθύντρια της Σ.Δ.Σ.Τ.Ε, κα. Καλαντζή, η Διευθύντρια Οικονομικών κα Κατελάνου. Σημαντική ήταν και η παρέμβαση του Πανοσ. Αρχιμ. Δρ. Θεοδοσίου Μανώλη Βιοϊατρού-Κλινικού Ερευνητή Ογκολογίας..

 

ΤΟ ΙΕΚ ΤΗΣ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΜΕΑ

 

Η Σιβιτανίδειος Σχολή πιστή στις παρακαταθήκες των Ιδρυτών της προτάσσοντας το κοινωφελές έργο της σε πανθομολογούμενη δημιουργική πορεία 90 χρόνων, πραγματοποιεί προγράμματα και δράσεις με ομαδικό πνεύμα, ευαισθησία και αγάπη για τους νέους και την προκοπή τους. Με αυτά τα δεδομένα και μέσα από τους σκοπούς του Ιστορικού Εκπαιδευτικού –Κοινωφελούς Ιδρύματος το ΙΕΚ της ΣΔΣΤΕ οργάνωσε και υλοποίησε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, ενόψει της παγκόσμιας ημέρας ΑΜΕΑ, επίσκεψη έντεκα μαθητών του τμήματος μαγειρικής του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ΕΕΕΕΚ Ν. Ηρακλείου στη Σιβιτανίδειο Σχολή, με στόχο τη συνεργασία με τους καταρτιζόμενους-μάγειρες του ΙΕΚ στην παρασκευή ενός προϊόντος. Οι μαθητές με τους συνοδούς καθηγητές τους, περιηγήθηκαν αρχικά στους χώρους της Σιβιτανιδείου Σχολής, είδαν από κοντά τις εγκαταστάσεις και τα εργαστήρια διάφορων ειδικοτήτων και γνώρισαν την ιστορία του Ιδρύματος. Έπειτα για δύο ώρες, συνεργάστηκαν σε μικρές ομάδες με τους σπουδαστές του ΙΕΚ του τμήματος Μαγειρικής ώστε να παρασκευάσουν ένα προϊόν που τους υπέδειξαν οι εκπαιδευτές τους.

 

Αν βρισκόταν κανείς στο εργαστήριο την ώρα της δημιουργίας και παρατηρούσε τη συνεργασία των μαθητών με τους καταρτιζόμενους, τις αγκαλιές που έκαναν, την αλληλοβοήθεια, τα αστεία και τα γέλια τους μα και την επίτευξη τελικά του στόχου τους, θα χαιρόταν που είναι άνθρωπος.

«Ν' αγαπάς τα βουνά και τα πέλαγα, τους γνωστούς και τους άγνωρους τόπους, τα πουλιά, τα λουλούδια, τα σύννεφα, και πολύ ν' αγαπάς τους ανθρώπους»

Η Διεύθυνση του ΙΕΚ της ΣΔΣΤΕ ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Κοτονιά Γεώργιο που μας τίμησε με την παρουσία του καθώς και την εκπρόσωπο του Συμβουλευτικού Σταθμού Τσάμη Αικατερίνη. Επιπλέον, αισθάνεται την ανάγκη να απευθύνει θερμές ευχαριστίες για την πρωτοβουλία της ομαδικής αυτής δράσης των μαθητών και να συγχαρεί τους εκπαιδευτικούς συνοδούς του ειδικού αυτού σχολείου Ευγενιάδη Γεώργιο, Ιωσηφίδου Δήμητρα, Καραγιάννη Φώτη και Καρανάσιου Αγγελική καθώς και τους εκπαιδευτές του ΙΕΚ ΣΔΣΤΕ Θωμαϊδη Νικηφόρο και Ντάση Δημήτριο που μας έδωσαν τη χαρά και τη συγκίνηση αυτές τις μέρες αγάπης και αλληλεγγύης.“Arts et Metiers”.


 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΚ ΤΗΣ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ

Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017 στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης των σπουδαστών του ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου για την παγκόσμια ημέρα κατά του ιού του AIDS πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Αμφιθέτρο Χημικών.

Ομιλητής ήταν ο εκπαιδευτής του ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου Ιατρός κος Σιδηράς Αναστάσιος. Ο κος Σιδηράς μίλησε για τα Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα δίνοντας έμφαση στον ιό του AIDS. Μετά την ομιλία ακολούθησε συζήτηση με τους σπουδαστές. Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι σπουδαστές των ειδικοτήτων: Τεχνικός Αρτοποιϊας - Ζαχαροπλαστικής, Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ, Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας-Καλλωπισμού Νυχιών, Βοηθός ιατρικών εργαστηρίων, Στέλεχος τεχνολογίας και ελέγχου  τροφίμων και ποτών.