Με επιλογή (Click) μπορείτε να δείτε την εικόνα σε μεγένθυση

Εκδηλώσεις 2ου ΕΠΑΛ

2ο ΕΠΑΛ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

2ο ΕΠΑΛ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ
ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

15/11/2016. ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Εκπαιδευτική επίσκεψη της Β' τάξης του Τομέα ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ).
Συνοδοί Καθηγητές: Κόκορος Θεόδωρος και Στεφάνου Ματίνα (Υπεύθυνοι τμημάτων ΒΟΔ1 & ΒΟΔ2), Παπαπαύλου Νότα, Μπρικόλας Κώστας και Κουφαλιώτη Αλεξάνδρα.
Προηγήθηκε ενημέρωση και συζήτηση για το Χρηματιστήριο και στα δύο τμήματα από την οικονομολόγο του Τομέα κ. Καζαντζίδου Μελίνα (Υπεύθυνη ΒΟΔ2) την Δευτέρα 14/11/2016.
Η παρουσίαση στο ΧΑΑ έγινε από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης και Πιστοποίησης κ. Μπέκο.
Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την άψογη συμπεριφορά τους και την ουσιαστική συμμετοχή τους κατά τη διάρκεια της παρουσίασης!!!!!!!!!!!

2ο ΕΠΑΛ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Επίσκεψη την 23 Νοεμβρίου 2016 των τμημάτων ΒΟΔ1 & ΒΟΔ2 του τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του 2ου ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου στο μουσείο της Ακρόπολης με συνοδούς καθηγητές την κα Μελίνα Καζαντζίδου, κα Νικη Μανίκα και κα Κουφαλιώτη Αλεξάνδρα.

2ο ΕΠΑΛ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΝΑΞΟ

Τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στη Νάξο, από 7 ως και 9 Απριλίου, του 2016.

ΣΤΟΧΟΣ της τριήμερης εκδρομής στη Νάξο ήταν να γνωρίσουν και να μελετήσουν οι μαθητές τον Αρχαίο, Βυζαντινό και Σύγχρονο πολιτισμό του νησιού.

Την πρώτη μέρα (7-4-2016), αφού φθάσαμε στο λιμάνι της Νάξου περίπου στις 12.35 ξεκινήσαμε τη γνωριμία μας με το Κάστρο της Χώρας. Όμορφα καλντερίμια με παλαιά φράγκικα σπίτια κτισμένα από παραδοσιακή πέτρα, τόνιζαν την κουλτούρα και τον πολιτισμό του νησιού εκείνης της εποχής. (Το Αρχαιολογικό μουσείο το επισκεφθήκαμε το Σάββατο, γιατί εκείνη την ημέρα ήταν κλειστό). Επισκεφθήκαμε την Καθολική εκκλησία. τη σχολή των Ουρσουλινών, το βενετσιάνικο σπίτι και την παλαιά αγορά. Τέλος επισκεφτήκαμε το Ναό του Απόλλωνα, την Πορτάρα, χτισμένη τον 6ο αιώνα π.Χ. πάνω στο βράχο αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο

Την δεύτερη μέρα (8-4-2016), ξεκινήσαμε ακολουθώντας την κεντρική οδική αρτηρία, που διασχίζει την ορεινή Νάξο. Το πρώτο χωριό που συναντήσαμε, ήταν το Γαλανάδο. Έξω από το χωριό είδαμε τον ενετικό πύργο του Μπελόνια. Μετά κινηθήκαμε προς το χωριό Σαγκρί όπου επισκεφθήκαμε και ξεναγηθήκαμε στο ναό της Δήμητρας.. Στη συνέχεια κινηθήκαμε προς το Χαλκί με τους ενετικούς πύργους, τα αρχοντικά και τις βυζαντινές εκκλησίες. Κάναμε βόλτα στο χωριό και επισκεφθήκαμε το παραδοσιακό αποστακτήριο κίτρου της οικογένειας Βαλληνδρά. Το επόμενο χωριό που πήγαμε ήταν το Φιλώτι, κτισμένο στους πρόποδες του Ζα, του ψηλότερου βουνού των Κυκλάδων. Από εδώ, ακολουθώντας έναν ορεινό ανηφορικό δρόμο, φθάσαμε στην Απείρανθο, το «μαρμάρινο χωριό», με τα τρία μουσεία (αρχαιολογικό, γεωλογικό και λαογραφικό). Από την Απείρανθο, περνώντας από ένα μικρό χωριό, την Κεραμωτή, φθάσαμε στο χωριό Κυνίδαρο, που βγάζουν το περίφημο μάρμαρο Νάξου. Συνεχίζοντας, καταλήξαμε στην περιοχή του Φλεριού (Απόλλωνας), όπου βρίσκεται ο περίφημος Κούρος.

Την τρίτη μέρα (9-4-2016), επισκεφθήκαμε τον υδροβιότοπο της Αλυκής που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 2,5 χλμ νότια της Χώρας της Νάξου. Απλώνεται σε έκταση περίπου 1.000 στρμ. στην οποία βρίσκουν καταφύγιο, τις μεταναστευτικές περιόδους, εκατοντάδες είδη πουλιών. Τέλος έγινε επίσκεψη στο Τυροκομείο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου στην Αγία Άννα.

Στη συνέχεια η μέρα ήταν ελεύθερη στα εμπορικά μαγαζιά του νησιού μέχρι τις έξι το απόγευμα, που επιβιβαστήκαμε στο πλοίο της επιστροφής για τον Πειραιά. Στην εκπαιδευτική εκδρομή συμμετείχαν μαθήτριες και μαθητές της Β και Γ τάξης του 2ου ΕΠΑΛ της ΣΔΣΤΕ.

Καλλιθέα, 19-4-2016. Οι συνοδοί καθηγητές: Ι. Διακοπούλου Ν. Παπαπαύλου Ν. Ναυπλιώτης
Κ. Χαλκίδης

 

Ημερίδα με θέμα: Οι Τεχνολόγοι Τροφίμων στην αγορά εργασίας - τάσεις και προοπτικές

Την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εσπερίδα του ΚΕΔΙΒΙΜ2 της ΣΔΣΤΕ σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων (ΠΕΤΕΤ). Στόχος της εσπερίδας ήταν η ενημέρωση και επιμόρφωση σε θέματα αγοράς εργασίας και επαγγελματικών προοπτικών των μαθητών και σπουδαστών των ΕΠΑΛ & του ΙΕΚ της ειδικότητας Τεχνολόγων Τροφίμων του Σιβιτανιδείου Ιδρύματος, αλλά και των φοιτητών του ΑΤΕΙ Αθήνας του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής.

Διαβάστε περισσότερα: Ημερίδα με θέμα: Οι Τεχνολόγοι Τροφίμων στην αγορά εργασίας - τάσεις και προοπτικές

Τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη του 2ου ΕΠΑ.Λ. της Σ.Δ.Σ.Τ.Ε., στην Σύρο (23/04/15-25/04/15)

siros_kentriki

Ημέρα 1η (23/04/15)

Όπως προβλεπόταν από την 12η πράξη/24-03-15, του πρακτικού του συλλόγου των καθηγητών του 2ου ΕΠΑ.Λ. της Σ.Δ.Σ.Τ.Ε., αναχωρήσαμε για την εκπαιδευτική επίσκεψη στην Σύρο, την Πέμπτη 23-04-15, από το λιμάνι του Πειραιά με το πλοίο της γραμμής στις 08.00 π.μ. Η άφιξη στο λιμάνι της Σύρου έγινε στις 11.50 π.μ.

Διαβάστε περισσότερα: Τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη του 2ου ΕΠΑ.Λ. της Σ.Δ.Σ.Τ.Ε., στην Σύρο (23/04/15-25/04/15)

ΗΜΕΡΙΔΑ 2ου ΕΠΑ.Λ. ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

Το 2ο ΕΠΑΛ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ (στα πλαίσια του μαθήματος PROJEKT του Α2 τμήματος), προσκάλεσε τον ιατρό κο Μπέλλιο Βασίλειο, μαιευτήρα γυναικολόγο, εθελοντή στο ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΓΕΝΝΗΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ «Η ΑΓΚΑΛΙΑ», προκειμένου να πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα : «Αμβλώσεις και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα».

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ε. Μαλαφάντη

Video

 

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ(23-12-2014)

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου ΕΠΑΛ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ παρουσίασαν την εορταστική εκδήλωση για τα Χριστούγεννα, την πρωτοχρονιά και τα Άγια Θεοφάνεια, που με αρκετό κόπο αλλά και μεράκι προετοίμασαν.

ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ:

Α΄ μέρος: επετειακό-θρησκευτικό, Ε. Μαλαφάντη

Β΄ μέρος: θεατρική παράσταση: Ι. Διακοπούλου, Π. Παπαπαύλου.

Video