Με επιλογή (Click) μπορείτε να δείτε την εικόνα σε μεγένθυση

ΔΩΡΕΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ»

kentriki1 nTην Πέμπτη 7/5/2015 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, με σκοπό την έκφραση ευχαριστιών και επαίνου στο «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», για την ευγενική του δωρεά προμήθειας ηλεκτρονικού και ψηφιακού εξοπλισμού, για τις αίθουσες και τα εργαστήρια των Σχολικών Μονάδων της Σιβιτανιδείου Σχολής.

 

Στην εκδήλωση τιμήθηκε και το «Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών», που συνέβαλε ουσιαστικά στην υλοποίηση του όλου έργου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης, Πρωτοσύγκελος Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βολιώτης, ο Πανοσιολογιότατος Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βενετσιάνος, οι Σεβαστοί Πατέρες Φραγκίσκος και Ανάργυρος, ο Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Σιβιτανιδείου Σχολής κ. Μιχαήλ Απέσσος, ο Αντιπρόεδρος του Ν.Σ.Κ. και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σιβιτανιδείου Σχολής κ. Ανδρέας Χαρλαύτης, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Κοτονιάς, τα μέλη του Δ.Σ. του Σιβιτανιδείου Ιδρύματος, κ. Γεώργιος Μιαούλης, κ. Αλέξιος Καπόπουλος και κ. Νικόλαος Πετρίδης, ο Γενικός Διευθυντής κ. Δημήτριος Μιχαλολιάκος, ο Προϊστάμενος της Νομικής Υπηρεσίας της Σιβιτανιδείου Σχολής, κ. Θεόδωρος Γεωργάκης, οι Διευθυντές, Υποδιευθυντές και Υπεύθυνοι Τομέων των Σχολικών Μονάδων της Σιβιτανιδείου Σχολής, οι Διευθυντές των δομών Επαγγελματικής Κατάρτισης, οι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων και Τμημάτων των Διοικητικών Υπηρεσιών και πολλοί άλλοι εκπαιδευτικοί, διοικητικοί υπάλληλοι, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων του Ιδρύματος και μαθητές.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος εκπροσώπησαν η κα Ελένη Αγουρίδη και ο κ. Γιώργος Μιχαλακόπουλος, από τη Διεύθυνση Υποστήριξης και Διαχείρισης Δωρεών του Ιδρύματος.

H Διοίκηση, το προσωπικό και οι μαθητές της Σιβιτανιδείου Σχολής εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη σημαντική αυτή δωρεά και στο Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την συμβολή του στην υλοποίηση του παραπάνω έργου, αλλά και τη διαρκή συμπαράστασή του στη Σιβιτανίδειο Σχολή.

Ο κ. Γεώργιος Κοτονιάς, μετά από σύντομο χαιρετισμό, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η ανταπόκριση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στην πρόσκληση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, Πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων μας τιμά ιδιαιτέρα και μας χαροποιεί, γιατί επέλεξαν μέσα από μια σειρά δωρεών στον τομέα παιδείας, να χορηγήσουν στο Ιστορικό-Κοινωφελές Σιβιτανίδειο Ίδρυμα σύγχρονο ηλεκτρονικό και ψηφιακό εξοπλισμό σε 12 εργαστήρια και αίθουσες διδασκαλίας, στηρίζοντας την Τεχνική Εκπαίδευση και προσφέροντας στους μαθητές και σπουδαστές, όλων των σχολικών μονάδων της Σιβιτανιδείου Σχολής, την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή για την επαγγελματική τους εξέλιξη.

Θεωρούμε ότι τα δύο αυτά Ιδρύματα έχουν την ίδια φιλοσοφία και κοινούς στόχους, με ιδιαίτερη προσοχή και έμφαση στους τομείς της παιδείας, της κοινωνικής πρόνοιας, της υγείας, των τεχνών και του πολιτισμού, ώστε να κληροδοτούν στην κοινωνία την υπόσχεση για διαρκή προσπάθεια και βελτίωση της ζωής όλων. Η φιλοσοφία της φιλανθρωπίας των ευεργετών όπως είναι ο Σταύρος Νιάρχος, καθορίζεται από την αφοσίωση και την αγάπη προς την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

Η διοίκηση του Ιδρύματος με την επιθυμία και την Ευλογία Του Μακαριωτάτου επαινεί και εκφράζει την βαθιά της ευγνωμοσύνη για την χορηγία-δωρεά αυτή, ιδιαίτερα σε αυτούς τους χαλεπούς, δύσκολους καιρούς που ζει η χώρα, προς το «Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου», που επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά το φιλανθρωπικό του σκοπό, χαρίζοντας μέσα από αυτή τη πράξη δωρεάς του ένα χαμόγελο στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, σηματοδοτώντας έτσι ότι ο σεβασμός και η διάκριση προς την ιστορία και τη ενενηκονταετή προσφορά του Σιβιτανιδείου Ιδρύματος στην Τεχνική Εκπαίδευση είναι διαχρονικά σημαντική για την κοινωνία».

Στη συνέχεια, κάλεσε τον Άγιο Πρωτοσύγκελο ως εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Σιβιτανιδείου Ιδρύματος κ. Ιερωνύμου, να παραδώσει αναμνηστική τιμητική πλακέτα στους εκπροσώπους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν.

Έπειτα, ο κ. Κοτονιάς παρέδωσε αναμνηστική τιμητική πλακέτα στον Πανοσιολογιότατο Διευθυντή του Γραφείου Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Συμεών Βενετσιάνο, ευχαριστώντας τον για όλες τις κοπιώδεις διαδικασίες, προκειμένου να ευοδωθεί η παραπάνω δωρεά προς όφελος των νέων, αλλά και για τη δημιουργική συνεργασία και τη διαρκή στήριξη.

Ο Πανοσιολογιότατος π. Συμεών Βενετσιάνος αφού ευχαρίστησε για την πλακέτα και την εκδήλωση, δήλωσε ότι ήταν χαρά του να συμβάλει στην υλοποίηση του παραπάνω έργου.

Ο Γενικός Διευθυντής της Σιβιτανιδείου Σχολής κ. Δημήτριος Μιχαλολιάκος μίλησε για την αξία του ευεργετισμού και της χορηγίας γενικότερα και επεσήμανε τον ξεχωριστό ρόλο που έχει η Εκκλησία στο θέμα αυτό στη χώρα μας και οικουμενικά.

Επίσης, ενημέρωσε αναλυτικά για την συγκεκριμένη δωρεά προβάλλοντας παράλληλα και σχετικό βίντεο. Ανέφερε δε ότι ο νέος εξοπλισμός δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθούν σύγχρονα λειτουργικά συστήματα και εφαρμογές, προς όφελος των 2.500 μαθητών και καταρτιζομένων, που φοιτούν κάθε χρόνο στο Σιβιτανίδειο Ίδρυμα.

Διαβεβαίωσε ότι η συγκεκριμένη δωρεά θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο προς όφελος των μαθητών και σπουδαστών της Σιβιτανιδείου Σχολής, εκπληρώνοντας έτσι τόσο το σκοπό της χορηγίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, όσο και το σκοπό του Σιβιτανιδείου Ιδρύματος, που είναι η παροχή τεχνικοεπαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης των Ελληνοπαίδων από όλη την Ελληνική Επικράτεια, επί 88 συναπτά έτη μέχρι σήμερα.

Ευχήθηκε το παράδειγμά τους να ακολουθήσουν και άλλοι φορείς και μάλιστα σήμερα τούτες τις κρίσιμες στιγμές, που περνάει η χώρα μας.