Με επιλογή (Click) μπορείτε να δείτε την εικόνα σε μεγένθυση

Εγκαταστάσεις

ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ

Η κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων.

Στο ισόγειο του κεντρικού κτιρίου της Σχολής βρίσκεται η κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων. Η αίθουσα έχει χωρητικότητα 200 ατόμων. Είναι εξοπλισμένη με σύγχρονη οπτικοακουστική εγκατάσταση, υπερυψωμένη σκηνή, κλιματισμό και διαθέτει ανεξάρτητο control room. Ανάλογα με τις ανάγκες μπορεί να καλύψει σεμινάρια, διαλέξεις, ομιλίες, υπηρεσίες εκπαίδευσης, εκθέσεις, workshops, δημιουργικές & καλλιτεχνικές δράσεις. Στους βοηθητικούς χώρους της αίθουσας πραγματοποιείται 2 φορές το χρόνο η αιμοδοσία όλων των σχολικών μονάδων της Σιβιτανιδείου. Η αίθουσα υποστηρίζεται από την Τεχνική Υπηρεσία της Σχολής και τους καθηγητές του τομέα Ηλεκτρολογίας & Ηλεκτρονικής του 2ου ΕΠΑΛ.

 

Αμφιθέατρο Χημικών.

Στον πρώτο όροφο του κεντρικού κτιρίου βρίσκεται το αμφιθέατρο χημικών. Η αίθουσα έχει χωρητικότητα 80 θέσεων και διαθέτει διαδραστικό πίνακα και ηχητική εγκατάσταση. Χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση διαλέξεων, σεμιναρίων, ομιλιών και άλλων δράσεων από όλες τις εκπαιδευτικές δομές της Σιβιτανιδείου. Η αίθουσα υποστηρίζεται από την Τεχνική Υπηρεσία της Σχολής και τους καθηγητές του τομέα Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του 1ου ΕΠΑΛ.

 

Θέατρο.

Στο ισόγειο του κτιρίου που στεγάζει το 3ο ΕΠΑΛ σε μια αμφιθεατρική αίθουσα σύγχρονων προδιαγραφών βρίσκεται το θέατρο της Σχολής. Χωρίζεται σε δύο μέρη: το φουαγιέ που μπορεί να λειτουργήσει και ως εκθεσιακός χώρος και τον κυρίως χώρο το Θέατρο. Ο  κυρίως χώρος διαθέτει ηχητική εγκατάσταση, σύγχρονο projector, κλιματισμό και ανεξάρτητο control room και βοηθητικούς χώρους-καμαρίνια. Η αίθουσα έχει χωρητικότητα 120 ατόμων. Η αίθουσα μπορεί να καλύψει καλλιτεχνικές δράσεις (θεατρικές και μουσικές παραστάσεις), σεμινάρια, διαλέξεις, ομιλίες,  υπηρεσίες εκπαίδευσης, και εκθέσεις. Η αίθουσα υποστηρίζεται από τους εκπαιδευτικούς του 3ου ΕΠΑΛ.

 

Το αίθριο.

Το μεράκι και η δουλειά των μαθητών και των καθηγητών του 4ου ΕΠΑΛ μεταμόρφωσαν έναν μέχρι πριν αναξιοποίητο χώρο σε πολυχώρο εκδηλώσεων. Στο αίθριο του πρώτου ορόφου υπάρχει πλέον η δυνατότητα προβολών με τη χρήση projector και μόνιμη ηχητική εγκατάσταση. Το αίθριο χρησιμοποιείται από το απογευματινό μας σχολείο και καλύπτει ;όλες τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του, όπως και το εβδομαδιαίο του συσσίτιο.

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ

Μετά από εργασίες που διήρκησαν 5 μήνες ολοκληρώθηκε η ανάπλαση του αθλητικού κέντρου της Σιβιτανιδείου Σχολής. Μετά τις εργασίες η Σιβιτανίδειος Σχολή διαθέτει 2 γήπεδα βόλευ, 1 γήπεδο μπάσκετ, 1 γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 και στίβο. 'Ολα αυτά σε συνδυασμό με το κλειστό γήπεδο και την αίθουσα οργάνων γυμναστικής που υπήρχαν ήδη, καθιστούν το αθλητικό κέντρο στης Σιβιτανιδείου ως ένα από τα πληρέστερα και πλέον σύγχρονα σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης στην Ελλάδα.

Για τις φωτογραφίες ευχαριστούμε: τον μαθητή του 3ου ΕΠΑΛ Σταύρο Γαβριλάκη και τον ωρομίσθιο εκπαιδευτή του Πειραματικού ΙΕΚ κ Νίκο Πολέμη.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Βιβλιοθήκη Υπεύθυνη λειτουργίας βιβλιοθήκης: Έλλη Βουλβούλη

Τηλέφωνο: +30.210-481-9318

Fax: +30.210-481-9023

Email: library@sivitanidios.edu.gr

 

Το 1934, οκτώ χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του Σιβιτανιδείου

Ιδρύματος ξεκίνησε να λειτουργεί και η Σχολική Βιβλιοθήκη του, υπηρεσία απαραίτητη για μαθητές, διδάσκοντες, διοικητικούς υπαλλήλους αλλά προσβάσιμη και σε εξωτερικούς επισκέπτες. Ο ποσοτικός εμπλουτισμός της συλλογής της και ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός των υποδομών της γινόταν όποτε αυτό κρινόταν απαραίτητο, όμως η ριζική αναδιάρθρωσή της συνέβη το 1997 στο πλαίσιο της ενέργειας «Σχολικές Βιβλιοθήκες» του Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ. Ι (π.χ.5800 νέοι τόμοι βιβλίων, σύνδεση με το διαδίκτυο κ.ά). Η βιβλιοθήκη σήμερα λειτουργεί στηριζόμενη στον προϋπολογισμό της ίδιας της Σχολής και λιγότερο σε χορηγίες διάφορων εκδοτικών οίκων. Τα υλικά–υποδομές που διαθέτει σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες που μπορεί να προσφέρει είναι οι εξής:

 

 

  • 11138 βιβλία διαθέσιμα για ανάγνωση στον ειδικό χώρο της βιβλιοθήκης ή δανεισμό σε κατόχους της κάρτας μέλους,
  • Cd-roms, Slides, βιντεοταινίες που μπορούν να προβληθούν στο χώρο της,
  • Οπτικοακουστικά μέσα – υλικό για μελέτη ενός θέματος με τους πιο σύγχρονους τρόπους,
  • Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές (ο ένας μόνο για εκπαιδευτικούς) για πλοήγηση στο διαδίκτυο (Internet),
  • Φωτοτυπικό μηχάνημα για φωτοτύπηση του υλικού που δεν δανείζεται.

Ο χώρος της βιβλιοθήκης χρησιμοποιείται από οποιονδήποτε το επιθυμεί και για μελέτη δικού του έντυπου υλικού. Μάλιστα ο λόγος που προσήλθε εκεί η πλειοψηφία των επισκεπτών των σχολικών ετών 2002-03 και 2003-04 ήταν η μελέτη. Επίσης πολλοί επισκέπτες ζητούν απλώς ενημέρωση από το προσωπικό της βιβλιοθήκης, ενώ συχνά οργανώνονται και εκδηλώσεις στο χώρο της. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατά το σχ. έτος 2002-03 η βιβλιοθήκη είχε 13066 επισκέπτες. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 7.30 π.μ.-8.30μ.μ.

 

Στον πρώτο όροφο του κεντρικού κτιρίου βρίσκεται και ο χώρος της Βιβλιοθήκης, που διαθέτει σύγχρονο οπτικοακουστικό εξοπλισμό και μπορεί να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους μαθητές, σπουδαστές, εκπαιδευτικούς και άλλους επισκέπτες Ιερός Ναός Αγίου Βασιλείου

Στον πρώτο όροφο του κεντρικού κτιρίου της Σχολής υπάρχει ο Ιερός Ναός του Αγίου Βασιλείου που ονομάστηκε έτσι προς τιμή του ιδρυτή του Σιβιτανιδείου Ιδρύματος, Βασίλειου Σιβιτανίδη.

Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (Multiplex)

Η ανακαινισμένη σύγχρονη αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο του 2004. Είναι χωρητικότητας 200 ατόμων και μπορεί να φιλοξενήσει διάφορους τύπους εκδηλώσεων όπως θεατρικές παραστάσεις, προβολή ταινιών, σεμινάρια, παρουσιάσεις, συναυλίες, εκθέσεις κ.λπ. Η αίθουσα είναι εξοπλισμένη με ολοκληρωμένα οπτικοακουστικά συστήματα και διαθέτει σύγχρονα συστήματα ασφαλείας. Αίθουσα θεάτρου

Στο ισόγειο του  Ενιαίου Λυκείου της Σχολής και σε μια αμφιθεατρική αίθουσα σύγχρονων προδιαγραφών στεγάζεται το θέατρο της Σχολής. Είναι χωρητικότητας 120 θέσεων. Χωρίζεται σε δύο μέρη: το φουαγιέ που μπορεί να λειτουργήσει και ως εκθεσιακός χώρος και τον κυρίως χώρο όπου πραγματοποιούνται παρουσιάσεις εργασιών, προβολές DVD, ημερίδες, θεατρικές παραστάσεις και άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

 

Ιατρείο iatreioΤο ιατρείο της Σχολής είναι στελεχωμένο με ειδικευμένο προσωπικό που μπορεί να παρέχει τις πρώτες βοήθειες σε περιπτώσεις ατυχημάτων. Επίσης μεριμνά για την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής σε όλες τις κτιριακές εγκαταστάσεις της Σχολής. Οι εγκαταστάσεις της Σιβιτανιδείου Σχολής είναι όλες προσβάσιμες σε ΑΜΕΑ Ανταποκρινόμενη με ευαισθησία στο κοινωνικό αίτημα για πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες στους χώρους εκπαίδευσης –κατάρτισης και στις διοικητικές υπηρεσίες,  η Διοίκηση της Σχολής έχει φροντίσει για την κατασκευή ειδικού διαδρόμου πρόσβασης και χώρου στάθμευσης στην αριστερή είσοδο του κεντρικού κτιρίου  και τη λειτουργία ανελκυστήρα προσαρμοσμένου στις ανάγκες των ΑΜΕΑ.