Με επιλογή (Click) μπορείτε να δείτε την εικόνα σε μεγένθυση

Ανακοινώσεις 3ου ΕΠΑΛ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ των ΔΡΑΣΕΩΝ του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ 2016/17 του 3oυ ΕΠΑΛ Σ.Δ.Σ.Τ.Ε.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ των ΔΡΑΣΕΩΝ του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ 2016/17 του 3oυ ΕΠΑΛ Σ.Δ.Σ.Τ.Ε.

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ 2016: <<Acquisition of Innovative Training at Vet Learners>>

ΧΩΡΕΣ: ΣΛΟΒΕΝΙΑ- ΚΥΠΡΟΣ, ΕΤΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ/ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: 2016-2017

Χωρίς τίτλοerasmus programme

ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 2016-1-EL01-KA102-022826

πλατεία Μάριμπορ

1Η ΡΟΗ - ΧΩΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ: ΣΛΟΒΕΝΙΑ - ΠΟΛΗ ΜΑΡΙΜΠΟΡ / ΤΥΠΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ (JOBPLACEMENT)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ 21 ΗΜΕΡΕΣ (ΑΠΟ 08-07-2017 ΕΩΣ 29-07-2017)

Στην πρώτη δράση του σχεδίου, συμμετείχε μία ομάδα δεκαπέντε (15) μαθητών του 3ου ΕΠΑΛ, οι οποίοι προέρχονται από τους τομείς Εφαρμοσμένων Τεχνών και Μηχανολόγων και πιο συγκεκριμένα από τις ειδικότητες γραφικών τεχνών, σχεδιαστών εσωτερικού χώρου, επιπλοποιίας και μηχανολογικών κατασκευών, με τη συνοδεία 2 καθηγητών. Οι συμμετέχοντες τοποθετήθηκαν για 3 εβδομάδες σε επιχειρήσεις στη Σλοβενία, σε θέσεις εργασίας σχετικές με το αντικείμενο σπουδών τους. Είχε ήδη προηγηθεί εκπαίδευση 2 ημερών επάνω στο αντικείμενο της εργασίας τους. Τη φροντίδα της τοποθέτησης ανέλαβε ο Σλοβένος εταίρος Zavod za Novodobno Izobraževanje,(ZNI - Institute for New Age Education) με έδρα στο Μάριμπορ.

ΜάριμπορΕκδρομή στο όροςΦορέας υποδοχής

Επίσκεψη σε βιομηχανική μονάδα  Επίσκεψη σε σχολείο επαγγελ εκπαίδευσης  Λουμπλιάνα

Λίμνη Bled Γοτθικό υπερθέαμα Θέρετρο Piran

Παλιά πόλη Graz 1 Δουλειά

ΜανώληςΓραφίστριεςΔιακοσμήτριες

Ψυκτικοί Ξυλουργοί Μηχανολόγοι Θανάσης

Γιώργος Γιώργος Κώστας Ανδρέας Ατεμ

2Η ΡΟΗ - ΧΩΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ: ΚΥΠΡΟΣ - ΠΟΛΗ ΛΕΜΕΣΟΣ

ΤΥΠΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ (JOBPLACEMENT)

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 21 ΗΜΕΡΕΣ (Από 08-07-2017 έως 29-07-2017)

Έκθεση Γραφικών

   Στη δεύτερη δράση του σχεδίου συμμετείχαν δεκαπέντε (15) μαθητές του 3ου ΕΠΑΛ, από τις ειδικότητες Μηχανολόγων και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Ο οργανισμός υποδοχής, η εταιρεία PRIVATE INSTITUTE PLATO EDUCATIONAL SERVICES LTD έχει την έδρα της στην πόλη της Λεμεσού στην Κύπρο. Οι μαθητές και των δύο τομέων αρχικά παρακολούθησαν για 1 εβδομάδα εργαστηριακά μαθήματα τύπου workshops, σχετικά με τα καινοτόμα συστήματα ενεργειακής απόδοσης στα δημόσια κτίρια, από έμπειρους εκπαιδευτές του εν λόγω Οργανισμού και επαγγελματίες των συναφών αντικειμένων ειδίκευσης. Στην συνέχεια τοποθετήθηκαν για 2 εβδομάδες σε επιχειρήσεις που ασχολούνται κυρίως με την κατασκευή έξυπνων δημοσίων κτιρίων για την εξοικονόμηση ενέργειας.

ΕργοδότεςΈκθεση Γραφικών 1

 Κάστρο Λεμεσού  Στη μαρίνα Λεμεσού

Πάφος

ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ του 3ου ΕΠΑΛ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!

Eπίσκεψη στο Μηχανουργείο Ναυπηγείο

Την Τετάρτη 27/09/2017, οι μαθητές της Γ΄ τάξης, της ειδικότητας Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, του 3ου ΕΠΑΛ, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μηχανουργείο - Ναυπηγείο επισκευής πλοίων ‘’ ΑΦΟΙ ΧΡΥΣΑΦΕΛΗ’’ στο Κερατσίνι, στα πλαίσια του μαθήματος Μηχανολογικές Κατασκευές πλοίου, με σκοπό να ενημερωθούν για όλες τις εργασίες που διενεργούνται στο εν λόγω Μηχανουργείο, με συνοδούς καθηγητές τους Κοσκορέλλο Κων/νο & Γεωργακόπουλο Βασίλειο.

Eπίσκεψη στο Μηχανουργείο Ναυπηγείο 3 Eπίσκεψη στο Μηχανουργείο Ναυπηγείο 2
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, έγινε λεπτομερής επίδειξη των σύγχρονων μηχανημάτων και εργαλειομηχανών που διαθέτει το Μηχανουργείο από τους εργαζόμενους. Στους μαθητές προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση η καθαριότητα, η ευταξία καθώς και η επιμελής διάταξη των μηχανημάτων-εργαλειομηχανών του Μηχανουργείου.

Eπίσκεψη στο Μηχανουργείο Ναυπηγείο 4 Eπίσκεψη στο Μηχανουργείο Ναυπηγείο 5
Οι ιδιοκτήτες και το προσωπικό του Ναυπηγείου-Μηχανουργείου τους υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη χαρά και με μεγάλη προθυμία απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις-απορίες των μαθητών.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ 2015 του 3oυ ΕΠΑΛ της Σ.Δ.Σ.Τ.Ε.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS+ 2015 του 3oυ ΕΠΑΛ της Σ.Δ.Σ.Τ.Ε.

Implementation of Professional Prospectives

Χωρίς τίτλο 1erasmus programme

ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 2015-1-EL01-KA102-013398

Χωρίς τίτλο Χωρίς τίτλο 3 Χωρίς τίτλο 4Χωρίς τίτλο 5   Χωρίς τίτλο 6  Χωρίς τίτλο 7

Χωρίς τίτλο 8Χωρίς τίτλο 9Χωρίς τίτλο 10

Χωρίς τίτλο 11Χωρίς τίτλο 12Χωρίς τίτλο 13

Χωρίς τίτλο 14

  • Στην πρώτη δράση του σχεδίου, μία ομάδα δεκαπέντε (15) μαθητών του 3ου ΕΠΑΛ της Σιβιτανιδείου Σχολής, από τις ειδικότητες Τεχνικών Οχημάτων και Γραφικών Τεχνών, με την εποπτεία τριών συνοδών καθηγητών, τοποθετήθηκαν για ένα μήνα σε επιχειρήσεις στη Γρανάδα, σε θέσεις εργασίας σχετικές με το αντικείμενο σπουδών τους. Τη φροντίδα της τοποθέτησής τους ανέλαβε ο Ισπανός εταίρος S.I.C.I. DOMINUS, που υποστήριξε τη δράση.

New Movie 7.Movie SnapshotNew Movie 9.Movie SnapshotNew Movie 8.Movie SnapshotNew Movie 11.Movie Snapshot

New Movie 12.Movie Snapshot New Movie 13.Movie Snapshot New Movie 16.Movie Snapshot New Movie 14.Movie Snapshot

  • Στη δεύτερη δράση του σχεδίου συμμετείχαν δεκαπέντε (15) μαθητές του 3ου ΕΠΑΛ της Σιβιτανιδείου Σχολής, από τις ειδικότητες Δομικών Έργων και Γραφικών Τεχνών, με την εποπτεία δύο συνοδών καθηγητών. Οι μαθητές της ειδικότητας των Δομικών Έργων τοποθετήθηκαν για 20 ημέρες σε επιχειρήσεις του τομέα κατασκευών. Ο οργανισμός υποδοχής, Wisamar Bildungsgesellschaft που έχει την έδρα του στην πόλη της Λειψίας στη Γερμανία, ανέλαβε την ευθύνη της τοποθέτησης των μαθητών μας σε συνεργασία με το σύλλογο HausHalten που ασχολείται με την προστασία και τη διατήρηση των υφιστάμενων κτιρίων της Λειψίας. Αντίστοιχα, οι μαθητές της ειδικότητας των Γραφικών Τεχνών εκπαιδεύτηκαν στο σχεδιασμό ιστοσελίδας (webdesign), από έμπειρο εκπαιδευτή (tutor) του Οργανισμού.

New Movie 17.Movie SnapshotNew Movie 18.Movie SnapshotNew Movie 19.Movie Snapshot

New Movie 20.Movie Snapshot New Movie 21.Movie Snapshot New Movie 22.Movie Snapshot New Movie 23.Movie Snapshot

New Movie 24.Movie SnapshotNew Movie 6.Movie SnapshotNew Movie 3.Movie Snapshot

 

 

 

Το 3ο ΕΠΑΛ στην Ισπανία

Το 3ο ΕΠΑΛ υλοποίησε την πρώτη κινητικότητα του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με κωδικό 2015-1-EL01-KA102-013398 και τίτλο Implementation of  Professional Prospectives στην πόλη της Ισπανίας Γρανάδα από 1/7/2016 έως 31/7/2016. Οι μαθητές που συμμετείχαν ήταν 10 της ειδικότητας τεχνικών οχημάτων και 5 της ειδικότητας των γραφικών τεχνών, οι οποίοι έκαναν πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις και οργανισμούς. Συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί: Γ. Μπαφούνης, Κ. Μανουσαρίδου και Μ. Χαλκιά. Παράλληλα με την πρακτική οι μαθητές ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της Γρανάδας και επισκέφθηκαν τις πόλεις της Σεβίλλης και της Κόρδοβας. Οι μαθητές μετά την υλοποίηση της δράσης έλαβαν Ευρωπαϊκά Πιστοποιητικά Κινητικότητας τόσο από τον ΕΟΠΠΕΠ όσο και από τους εργοδότες τους.

Συμμετοχή στην Παναττική έκθεση

Συμμετοχή μαθητών του τμήματος Εφαρμοσμένων Τεχνών στην Παναττική έκθεση, με θέμα «Ζωγραφίζουμε για την ειρήνη των λαών και τις ανθρώπινες αξίες», 11-20 Μαΐου 2016

Μαθητές του τμήματος Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Α΄ τάξης, του 3ου ΕΠΑΛ της Σιβιτανιδείου Σχολής συμμετείχαν με έργα τους στην ομαδική έκθεση, με θέμα «Ζωγραφίζουμε για την ειρήνη των λαών και τις ανθρώπινες αξίες» που διοργάνωσε η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, με τη συμμετοχή 80 σχολείων της Αττικής, από τις 11 έως τις 20 Μαΐου 2016, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «ΜΕΛΙΝΑ» (Ηρακλειδών 66 Α και Θεσσαλονίκης-Θησείο). Την επιμέλεια της παρουσίασης για το 3ο ΕΠΑΛ είχε ο καθηγητής των εικαστικών Μανώλης Τσαγκαράκης. Με το πέρας της έκθεσης, το σχολείο και οι μαθητές έλαβαν τιμητικούς επαίνους συμμετοχής. Η έκθεση με τα έργα των μαθητών,μετά από την προβολή που έδωσε η ΕΡΤ, θα συνεχίσει το ταξίδι της σε πολλές πόλεις της Γαλλίας τον Οκτώβριο του 2016.
AFISA_Eirinis.jpgDSC_0263.jpg