Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών & Επαγγελμάτων

Tην Πέμπτη, 10 Μαΐου, ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων της Σιβιτανιδείου Σχολής διοργάνωσε στα πλαίσια του δεκαημέρου εκδηλώσεων, την θεατρική παράσταση “SEPTETTE” από την Θεατρική ομάδα «Τα καλά παιδιά».

Ο όρος “SEPTETTE” είναι δανεισμένος από την μουσική και σημαίνει σύνθεση για επτά όργανα. Εν προκειμένω, το επτά αντιστοιχεί στους συγγραφείς Τσέχωφ, Μονρό, Τσάπεκ, Ο‘ Χένρυ, Γκίτρυ, Ασκενάζυ, Μπροζέκ. Η παράσταση είναι βασισμένη σε οκτώ διηγήματα των συγγραφέων με πικρό χιούμορ και αδιαμφισβήτητη λογοτεχνική αξία.

Στην παράσταση οι τέσσερις ηθοποιοί αποδίδουν τα κείμενα υπηρετώντας τους στόχους των συγγραφέων τους, με τα εργαλεία που διαθέτει η τέχνη του Θεάτρου και με λιγοστές σκηνοθετικές και ενδυματολογικές παρεμβάσεις, πάντα σε αρμονία με το ύφος και την ατμόσφαιρα των ιστοριών και με μουσικές γέφυρες ανάμεσά τους.

Τα «Καλά παιδιά» της παράστασης ήταν οι ηθοποιοί: Χριστόφορος Δημητρόπουλος, Ιωάννα Σερίφη, Παναγιώτης Σκαρπέτας, Βαγγέλης Βίτσικας. Η παράσταση παρουσιάστηκε στο Θεατράκι της Σιβιτανιδείου Σχολής.