Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών & Επαγγελμάτων

Την Σιβιτανίδειο επισκέφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 16 Μαϊου, ο υπουργός ΠΕΘ Κωνσταντίνος Γαβρόγλου.Κατά ην επίσκεψη αυτή έδειξε ότι γνωριζει πολύ καλά την ιστορία της Σχολής και την προσφορά της στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση.

Ο υπουργός περιηγήθηκε στους χώρους και τα εργαστήρια της Σχολής και αφιέρωσε πολύ χρόνο για να συνομιλήσει με μαθητές και μαθήτριες. Το ενδιαφέρον του υπουργού για τις απόψεις τους ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη για τα παιδιά.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον χώρο του Μηχανουργείου , όπου γίνεται η έκθεση με έργα των παιδιών που πήραν μέρος στον 9ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φωτογραφία, που διοργάνωσε το 3ο ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείο.

Επίσης επισκέφθηκε εκθεσιακό χώρο, όπου βρίσκονται εργαλεία και μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν στα εργαστήρια της Σχολής από την περίοδο του σχεδίου Μάρσαλ μέχρι και τη δεκαετία του '90 και συζήτησε το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένα Μουσείο Τεχνικής Εκπάιδευσης εκεί.

Αφού τόνισε την υποστήριξη του υπουργείου μπρος την Σχολή και την πρόθεση να αναβαθμιστεί θεσμικά, κάθισε μαζί με εκπαιδευτικούς και μαθητές /τριες στο γλέντι με πραδοσιακή μουσική και τραγούδια που είχαν ετοιμάσει το 1ο και το 4ο ΕΠΑΛ.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Β' Αθήνας και πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Χαρά Καφαντάρη.