Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών & Επαγγελμάτων

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, τελέστηκε, στο μεγάλο προαύλιο της Σιβιτα­νιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων, ο καθιερωμένος επίσημος Αγιασμός, για την έναρξη του Νέου Σχολικού Έτους 2018-2019.

Παρόντες στην σεπτή και άκρως συγκινητική τελετή, που τελέστηκε α­πό τον Αιδεσιμολογιώτατο Πατέρα Ανάργυρο, εφημέριο του Ιερού Ναού των Αγίων Πάντων Καλλιθέας και εκπαιδευτικό της Σχολής, ήσαν: ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Γεώργιος Κοτονιάς, η Γενική Διευθύντρια κα Ουρανία Καλαντζή, το μέλος του Δ.Σ. και καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Γεώργιος Μιαούλης, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Κωνσταντίνος Καλτσάς και Μαρία Παπαδοπούλου - Πούλου, οι Νομικοί Σύμβουλοι της Σχολής κ. Θεόδωρος Γεωργάκης και κ. Δημήτρης Παπούτσης, η Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ κ. Γεωργία Δημοπούλου, ο Διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ κ. Χρήστος Κουτουλάκος, ο Διευθυντής του 3ου ΕΠΑΛ κ. Γιάννης Μπαφούνης, ο Διευθυντής του 4ου ΕΠΑΛ κ. Γιάννης Βλάνδος, ο Διευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου κ. Ιωάννης Λεούσης, η Διευθύντρια του Ι.Ε.Κ. Σιβιτανιδείου κ. Βάσω Ζαφείρη, οι Υποδιευθύντριες και Υποδιευ­θυντές, οι Καθηγήτριες και Καθηγητές της Σχολής, γονείς και κηδεμόνες και όλες οι μαθήτριες και όλοι οι μαθητές της Σχολής.

"Η μέρα που ανοίγουν τα σχολεία, δεν είναι γιορτή ή επέτειος, είναι όμως μία σημαντική ημερομηνία μέσα στην χρονιά. Εξάλλου αφορά χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειες τους και χιλιάδες εκπαιδευτικούς.

΄Ετσι, παραδοσιακά, την πρώτη μέρα του σχολείου συγκεντρωνόμαστε όλοι μαζί μαθητές και μαθήτριες, γονείς, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι για να ανταλλάξουμε ευχές και υποσχέσεις για την νέα σχολική χρονιά που ξεκινά.

Καταρχήν να ευχηθώ καλή αρχή στα παιδιά που έρχονται για πρώτη φορά στην Σιβιτανίδειο.

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στα παιδιά που θα πάνε φέτος στην Γ' Λυκείου και θα μπουν στην μάχη των πανελληνίων. Την χρονιά που μας πέρασε το ποσοστό επιτυχίας των αποφοίτων μας στις Πανελλήνιες ήταν 54%. Ευχόμαστε την χρονιά που έρχεται να είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Ελπίζουμε όλα τα παιδιά να πάρουν από τα σχολεία μας ουσιαστικά εφόδια για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Καλή δύναμη, έμπνευση και αντοχή στους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας.

Καλή σχολική χρονιά σε όλες και όλους με υγεία, κέφι, δημιουργικότητα, αλληλοσεβασμό, διάλογο, λογισμό και όνειρο".

Με αυτά τα λόγια καλωσόρισε η Γενική Διευθύντρια της Σιβιτανιδείου κ. Ράνια Καλαντζή τους μαθητές και τις μαθήτριες της Σχολής στον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.