Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών & Επαγγελμάτων

Το 3ο ΕΠΑΛ της Σιβιτανιδείου πραγματοποίησε μια ιδιαίτερα δυναμική παρουσία στη «Βραδιά του Ερευνητή», εκδήλωση που για 12η χρονιά οργάνωσε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η εκδήλωση έλαβε μέρος την Παρασκευή 28/9/2018 στο ιστορικό κτίριο του Ε.Μ.Π. στην Πατησίων. Οι μαθητές του 3ου ΕΠΑΛ μέσα στα πλαίσια της συνεργασίας διαφορετικών εργαστηρίων του σχολείου και με στόχο την υλοποίηση διατμηματικών ασκήσεων παρουσίασαν το θέμα με τίτλο «Παρασκευή αρωματικού μελανιού, γράφω και τυπώνω».

Οι μαθητές χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους από το εργαστήριο χημείας παρασκεύαζαν αρωματικό μελάνι με τρεις διαφορετικές οσμές. Στη συνέχεια τύπωναν με αυτό δύο λινόλεουμ (τεχνική της τυπογραφίας) θέματα δημιουργημένα ειδικά για την εκδήλωση, τα οποία προσέφεραν στους επισκέπτες. Οι επισκέπτες με τη σειρά τους υπέγραφαν τα αντίτυπα χρησιμοποιώντας το αρωματικό μελάνι και πενάκια λιθογραφίας. Παράλληλα εκτύπωναν με τη μέθοδο της μεταξοτυπίας θέματα είτε σε χαρτί είτε στα χέρια των επισκεπτών.

Η προσέλευση ήταν μεγάλη και η χαρά των μαθητών ακόμη μεγαλύτερη. Έλαβαν μέρος οι εκπαιδευτικοί: Α. Τζαννίνη, Γ. Βλαχόπουλος, Μ. Τσαγκαράκης & Μ. Χαλκιά. Οι μαθητές που συμμετείχαν ήταν οι: Ρ. Καραθανάση, Χ. Γιατράκη, Κ. Καλτσίδη, Ι. Ψημίτη, Σ. Ζαχαρόπουλος, Ν. Παπαλεβέντη, Κ. Σακελλαρίου & Α. Καρμαζίν.