Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών & Επαγγελμάτων

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας δεξιοτήτων και του προγράμματος «Μια νέα αχρή για τα ΕΠΑ.Λ.» την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην Σιβιτανίδειο Σχολή.

Κεντρικοί ομιλήτές της εκδήλωσης ήταν ή Υφυπουργός Παιδείας Μ. Τζούφη η οποία παρουσίασε όλη τη νέα στρατηγική για την αναβάθμιση των ΕΠΑΛ και προσδιόρισε τα επόμενα βήματα (για να διαβάσετε τον λόγο της υφυπουργού πατήστε εδώ ) και ο Joost Korte Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής επιτροπής για θέματα επαγγελματικής εκπαίδευσης. 

Στο πάνελ συμμετείχαν επίσης η πρέσβειρα της Ελλάδας για την Επαγγελαματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κ. Ολγα Παπακυριακού, η οποία μετέφερε το μήνυμα ότι μέσα από την επαγγελματική εκπαίδευση ένας νέος άνθρωπος έχει πολλές ευκαιρίες να πετύχει στην ζωή του πετυχημένος άνθρωπος στη ζωή, η γενική διευθύντρια της Σιβιτανιδείου κ. Ράνια Καλαντζή και η προϊσταμένη του τμήματος ευρωπαϊκών προγραμμάτων του ΙΚΥ κ. Ειρήνη Ντρούτσα. 

Συντονιστής της συζήτησης, εκ μέρους του υπουργείου ο Θέμης Κοτσιφάκης.

Η Γενική Διευθύντρια της Σιβιτανιδείου κ. Ράνια Καλατζή, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους στην Σχολή τόνισε: «Όπως όλοι και όλες γνωρίζετε η εκδήλωσή μας αφορά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Επαγγελματικών δεξιοτήτων που αποτελεί μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Φέτος η Τρίτη κατά σειρά εβδομάδα ,θα πραγματοποιηθεί στην Βιέννη, από τις 5 έως τις 9 Νοεμβρίου 2018.Με το σύνθημα «Ανακαλύψτε το ταλέντο σας».....Για να διαβάσετε τον χαιρετισμό της Γενικής Διευθύντριας της Σιβιτανιδείου πατήστε εδώ

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και Προέδρου του Σιβιτανιδείου Ιδρύματος κκ Ιερωνύμου Θεοφιλέστατος επίσκοπος Επίσκοπος Ανδρούσης Κωνστάντιος, η βουλεύτρια Πειραιά κ. Ελένη Σταματάκη, ο βουλευτής Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας , η διευθύνουσα σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ Ελένη Γιαννακοπούλου, ο Διευθυντής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Γιώργος Μουστάκας, το μέλος του Δ.Σ. της Σιβιτανιδείου και Πρόεδρος της Εκτελεστικής επιτροπής της Σχολής κ. Γεώργιος Κοτονιάς καθώς και τα μέλη του Δ.Σ Σταθάκη Μαρία, Μιαούλης Γιώργος, και Μουμούρης Νικόλαος, η εκπρόσωπος του ΙΕΠ Αθηνά Νέλα, εκπαιδευτικοί, μαθητές, μαθήτριες και πλήθος κόσμου.

Στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση για το πρόγραμμα “Μια Νέα Αρχή για τα ΕΠΑ.Λ.” (MNAE) Για το θέμα μίλησαν εκπαιδευτικοί και μαθητές ενώ από την Σιβιτανίδειο Σχολή μίλησε ο Διευθυντής του 3ου ΕΠΑ.Λ. Σιβιτανιδείου κος Γιάννης Μπαφούνης που μετέφερε την εμπειρία τουσχολείου του ως ένα από τα 9 πιλοτικά ΕΠΑ.Λ όπου εφαρμόστηκε την περσινή σχολική χρόνια το πρόγραμμα.

 

 Ακολούθως η εκπρόσωπος του υπουργείου κ. Όλγα Καφετζοπούλου, μαθητευόμενοι και εργοδότες μίλησαν για την εμπειρία τους από το πρόγραμμα «Μεταλυκειακό έτος-Τάξη μαθητείας ΕΠΑΛ» .

 Παράλληλα στο μηχανουργείο της Σχολής μαθητές και μαθήτριες των πιλοτικών ΕΠΑΛ με τους εκπαιδευτικούς τους παρουσίασαν έκθεση εργαστηριακών δραστηριοτήτων.

 Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια και χορούς από συγκροτήματα και χορωδίες από τα σχολεία.