Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών & Επαγγελμάτων

Τη δεύτερη έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) Athens Expo '18 επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός περιηγήθηκε σε περίπτερα Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, ενώ είχε την ευκαιρία να συζητήσει και με μαθητές της Σιβιτανίδειου Σχολής απ’ τον τομέα γεωπονίας, τεχνολογίας τροφίμων, οι οποίο επισκέφθηκαν την Έκθεση.

Ο πρωθυπουργός τους είπε ότι οι Κ.ΑΛ.Ο. είναι τομέας που εξ αντικειμένου πρέπει να τους ενδιαφέρει άμεσα. Τη Σιβιτανίδειο είχε επισκεφθεί  την Τρίτη 6 Νοεμβρίου η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου.

Στην επίσκεψη αυτή η αναπληρώτρια υπουργός και ο ειδικός γραμματέας για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία κ. Ευάγγελος Νικολαϊδης, ενημέρωσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες της Σιβιτανιδείου για τις αξίες , τις εναλλακτικές και τις ευκαιρίες που δίνει η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία για μία πετυχημένη και αξιοπρεπή επαγγελματική πορεία.

Ουσιαστικά παρουσιάστηκε ένας νέος τρόπος εργασίας και επιχειρηματικότητας, όπου οι εργαζόμενοι είναι μέλη της επιχείρησης και αποφασίζουν ισότιμα. Η Κ.ΑΛ.Ο είναι ο τρίτος τομέας της Οικονομίας δίπλα στον δημόσιο τομέα και την ιδιωτική πρωτοβουλία. Είναι εργασία με κοινωνικό αποτύπωμα και για το λόγο αυτό το κράτος δίνει κίνητρα για κάθε ενδιαφερόμενο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και έλαβαν μέρος στη συζήτηση με τους μαθητές η αναπληρώτρια υπουργός κ. Θεανώ Φωτίου και η Γενική Διευθύντρια της Σιβιτανιδείου Σχολής κ. Ράνια Καλαντζή.