Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών & Επαγγελμάτων

Στα πλαίσια των κοινωνικών δράσεων του Σιβιτανιδείου Ιδρύματος την εβδομάδα 19 Νοεμβρίου έως 22 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε αιμοδοσία στη Σιβιτανίδειο Σχολή.

Από τις μικροχειρουργικές επεμβάσεις μέχρι τις πολύωρες εγχειρήσεις από την αιμοκάθαρση μέχρι τη μεσογειακή αναιμία, από τη χορήγηση λευκών αιμοσφαιρίων μέχρι τα τροχαία ατυχήματα, παντού χρειαζόμαστε μονάδες αίματος..

Δίνοντας εθελοντικά αίμα, οι εθελοντές αιμοδότες μπορούν να βοηθήσουν να σωθούν έως και τρεις ζωές με μία μονάδα αίματος τους αλλά και περνώντας τη διαδικασία της αιμοληψίας ενδυναμώνουν τον οργανισμό τους, καθώς το σώμα αναγκάζεται να αναπαράγει το χαμένο αίμα με καινούρια λευκά αιμοσφαίρια και αιμοπετάλια.

Δύο φορές τον χρόνο, Νοέμβριο και Μάϊο, μαθητές από όλες τις Σχολικές μονάδες της Σιβιτανιδείου, σπουδαστές του ΙΕΚ της Σχολής, καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στις αιμοδοσίες που γίνονται σε συνεργασία με το Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ συγκεντρώνοντας περισσότερες από 400 μονάδες αίματος.

Για την Σιβιτανίδειο Σχολή την αιμοδοσία συντόνισαν: ο Γιατρός της Σχολής κος Χατζηιωακειμίδης Κώστας, οι Νοσηλευτές της Σχολής κα Τσαπανίδου Ελένη και κος Κατρισιώτης Κώστας.

Η αιμοδοσία έγινε σε βοηθητικό χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων.