Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών & Επαγγελμάτων

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, με αφορμή την επέτειο υιοθέτησης από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, το 1989, της Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια αυτή μέρα μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου συμμετείχαν σε εκδήλωση στο προεδρικό μέγαρο ενώ μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Σιβιτανιδείου σε εκδήλωση στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού..

Η Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού είναι κατ’ εξοχήν ζήτημα πολιτισμού, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παρουσία της υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά και της εισαγγελέως Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου. Ο κ. Παυλόπουλος εξήγησε με απλά λόγια στα παιδιά τη Διακήρυξη του ΟΗΕ «η οποία καθιερώνει συγκεκριμένα δικαιώματα για τα παιδιά, τον ζωτικό χώρο τον οποίο πρέπει να έχετε εσείς για να μπορέσετε να αναπτύξετε τη προσωπικότητά σας». Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι η 20ή Νοεμβρίου ως ημέρα αφιερωμένη στα Δικαιώματα του Παιδιού χρησιμεύει στην Παγκόσμια Κοινότητα ως διαρκής υπενθύμιση της υποχρέωσής της, να διασφαλίζει την προστασία και την ανάπτυξη της παιδικής ηλικίας σε συνθήκες ειρήνης, ευημερίας, ελευθερίας, δικαιοσύνης και ίσων ευκαιριών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από το 87ο Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αθήνας, το Μουσικό Γυμνάσιο Ιλίου και το 1ο ΕΠΑΛ της Σιβιτανιδείου Σχολής.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι μαθητές ξεναγήθηκαν στις αίθουσες του ισογείου και του α΄ ορόφου του Προεδρικού Μεγάρου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον προαναφερόμενο εορτασμό, 25 μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ της Σιβιτανιδείου Σχολής συμμετείχαν σε εκδήλωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με συνοδούς τους καθηγητές Κότσαλο Ευθύμιο, Κουτουλάκο Χρήστο και Χαλκίδη Κων/νο.

Η εκδήλωση περιελάμβανε ζωντανό διάλογο των μαθητών με την υπουργό κ. Μυρσίνη Ζορμπά, τον Γενικό Γραμματέα Νέας Γενιάς και Δια βίου Μάθησης κ. Παυσανία Παπαγεωργίου, τον Διευθυντή της Δ/νσης δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, τη συγγραφέα Λότη Πέτροβιτς - Ανδρουτσοπούλου και άλλων επίλεκτων προσκεκλημένων.

Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης και η Γενική Διευθύντρια της Σχολής κ. Ουρανία Καλαντζή.