Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών & Επαγγελμάτων

Μέσα σε κλίμα μεγάλου ενθουσιασμού, μαθητές της Α΄ τάξης του 1ου ΕΠΑΛ, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» που υλοποιούν φέτος, συμμετείχαν με ιδιαίτερο δυναμισμό στη Μαθητική Εμπορική Έκθεση Εικονικών Επιχειρήσεων που διοργανώθηκε από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ/ JA Greece) στην Αθήνα, την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019, στο The Mall Αthens στο Μαρούσι. Μαθήτριες και μαθητές, 15 έως 18 ετών, από 58 Γυμνάσια και Λύκεια της ευρύτερης περιφέρειας Αττικής και της Νότιας–Κεντρικής Ελλάδας, παρουσίασαν τη δική τους εικονική «επιχείρηση» με αληθινά προϊόντα και υπηρεσίες, λειτουργώντας σαν πραγματικοί επιχειρηματίες.

Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ προσέλκυσαν το ενδιαφέρον στο περίπτερο 52 που φιλοξενήθηκαν, προβάλλοντας τη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση που έχουν δημιουργήσει, τη «SivitAloe»,η οποία «δραστηριοποιείται» στο χώρο των φυσικών καλλυντικών και παρουσιάζοντας το «προϊόν» της, κηραλοιφή με αλόη. Στα παιδιά της δράσης δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της εργασίας τους και τις γνώσεις που αποκόμισαν από την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση», να έρθουν σε επαφή με τις εικονικές επιχειρήσεις άλλων σχολείων, να ανταλλάξουν απόψεις, να επικοινωνήσουν, να αναπτύξουν την έννοια της ευγενούς άμιλλας και του συναγωνισμού καθώς και να αναπτύξουν τις δεξιότητες παρουσίασής τους.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή προκαλώντας μεγάλη χαρά στους συμμετέχοντες. Ιδιαίτερη στιγμή για εμάς ήταν η επίσκεψη του πρ. Υφυπουργού Παιδείας κ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη στο περίπτερό μας , ο οποίος συνεχάρη τα παιδιά για την προσπάθειά τους.

Συμμετείχαν οι μαθητές του τμήματος Α1 που υλοποιούν το πρόγραμμα, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί υλοποίησης της δράσης Κ.Τσιρογιάνη, Κ.Παπαδόπουλος, Μ.Λεωνή και η υπεύθυνη υλοποίησης του σχεδίου δράσης του σχολείου κα Β.Χατζηκωνσταντίνου.

Η δράση έχει συμπεριληφθεί στο χρηματοδοτούμενο σχέδιο δράσης του σχολείου, η υλοποίηση του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη. Επισημαίνεται ότι η Πράξη «Υποστήριξη και Διαχείριση των Σχεδίων Δράσης του έργου "Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ"» υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.