Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών & Επαγγελμάτων

Με αφορμή την Διεθνή ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος (27 Ιανουαρίου) , η Σιβιτανίδειος Δ.Σ.Τ.Ε. φιλοξενεί την έκθεση του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος (Ε.Μ.Ε.) «Το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων 1941-44» .

Η έκθεση έχει στόχο την παρουσίαση των τραγικών γεγονότων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου , με έμφαση στον διωγμό των Ελλήνων Εβραίων. Διερευνά, στο μέτρο του δυνατού , τα κύρια γεγονότα που σχετίζονται με το Ολοκαύτωμα καθώς και τις περιστάσεις μέσα στις οποίες εκτυλίχθηκε ο συστηματικός διωγμός και εκτοπισμός των Εβραίων της Ελλάδας.

Συμπεριλαμβάνονται και μαρτυρίες ανθρώπων που (σαν όμηροι στρατοπέδων, κρυμμένα παιδιά ή αγωνιστές της Αντίστασης ) προσπαθούν να μεταφέρουν στον επισκέπτη το κλίμα της εποχής, τις δυσκολίες και τα διλήμματα που αντιμετώπισαν ή ακόμη και τις αποφάσεις ζωής ή θανάτου που κλήθηκαν να πάρουν.

Πρόθεσή μας να λειτουργήσει η έκθεση, ως ένα ακόμη μέσο για να κατανοήσουμε την σημασία του Ολοκαυτώματος και να αναμετρηθούμε με τα μεγάλα ηθικά ερωτήματα που μας θέτει.

Η έκθεση θα λειτουργήσει από 27 Ιανουαρίου έως 7 Φεβρουαρίου .

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2104857601.